MónTerrassa
La vaga del 8 de Març afecta els horaris de la línia de FGC
  • CA

El pròxim dimarts, 8 de març, Dia Internacional de les Dones, tindrà lloc una jornada de vaga general que també afectarà Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC). Convocada per diferents sectors tindrà repercussions en els horaris de tren de la línia del Vallès. Des del departament d’Empresa i Treball s’han establert uns serveis mínims poder garantir que tothom pugui desplaçar-se per anar a treballar, a estudiar o senzillament desplaçar-se amb més o menys certa normalitat.

D’aquesta manera, a les línies de Barcelona-Vallès (tant les que tenen inici/final a Terrassa com a Sabadell), Llobregat-Anoia i Lleida-Pobla s’ha establert garantir un 85% del servei habitual durant tota la jornada. Podeu consultar els horaris pel dia 8 de març clicant aquí.

Pel que fa a les explotacions turístiques gestionades per FGC, des de l’empresa informen que pot haver-hi afectacions eventuals en la prestació dels serveis i obertura de les instal·lacions. Les persones que es desplacin amb FGC i les persones que visitin les explotacions turístiques gestionades per aquesta empresa podran seguir la informació actualitzada del servei a través del perfil de Twitter d’@FGC, a més del web i l’aplicació per a mòbils de Ferrocarrils i dels webs de les explotacions de muntanya gestionades per FGC.

La convocatòria de vaga general arriba impulsada majoritàriament des del sindicat minoritari CGT. D’aquesta manera, aquells treballadors d’arreu del territori que vulguin sumar-se a la protesta contra les violències masclistes o reivindicant el feminisme, la igualtat i la no discriminació, tindran cobertura legal per fer-ho. Es preveu que més enllà del transport públic també pugui haver-hi afectacions en els sectors de sanitat i educació. Per la seva banda, els sindicats majoritaris, com son CCOO i UGT, no tenen previst registrar convocatòries formals de vaga tot i que sí que planifiquen accions puntuals de protesta durant el mateix dia.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa