MónTerrassa
L’UPC organitza una jornada per fer una indústria tèxtil més sostenible

L’Institut d’Investigació Tèxtil i Cooperació Industrial de Terrassa (INTEXTER) de la Universitat Politècnica de Catalunya · BarcelonaTech (UPC) organitza la IV Jornada ‘Industria Tèxtil i Sostenibilitat‘ aquest divendres 5 de novembre a partir de les 9:30h, que ja compta amb més de 350 professionals inscrits. La celebració ha esdevingut una cita ineludible entre les empreses i els professionals del sector tèxtil que cerquen maneres d’afrontar el repte de la sostenibilitat per transitar cap a un model circular de negoci.

Enguany, la celebració s’emmarca en els actes de commemoració del 50è aniversari de la UPC i es podrà seguir en directe per YouTube. La jornada serà inaugurada pel rector de la UPC, Daniel Crespo; l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart; la directora general d’Indústria  de la Generalitat de Catalunya, Natàlia Mas, i el director de l’INTEXTER, Enric Carrera.

Segons afirma la UPC, la indústria tèxtil és una de les més contaminants del món. Exposen que només a Europa es malbaraten 92 milions de tones de roba que podrien continuar sent útils, i que a partir de l’any 2025 la Unió Europea obliga a les ciutats a instal·lar contenidors de roba usada per reciclar-la. Actualment, Espanya ja ha prohibit la crema de residus tèxtils i Àfrica ja ha començat a rebutjar la importació de roba de segona mà europea.

“En aquest context, la IV Jornada ‘Indústria Tèxtil i Sostenibilitat’ ha esdevingut una cita obligada per als professionals del sector, que cerquen maneres d’orientar el seu negoci cap a models més sostenibles”, subratllen. Un exemple d’aquesta preocupació és ni més ni menys que els 350 empresaris, investigadors, dissenyadors i tècnics del sector tèxtil que ja s’han apuntat en aquestes jornades

El programa de la jornada inclourà les següents ponències:

  • Cárol Blázquez, directora d’Innovació i Sostenibilitat d’Ecolaf, primera empresa tèxtil espanyola que comptat amb el certificat de ‘B Corporation’
  • Susana Pérez i Karin Kamph, de l’empresa Lenzing, empresa referent en la producció de fibres químiques de base cel·lulòsica com el Tencel. Explicaran l’oferta actual d’aquesta empresa de fibres amb baix impacte ambiental, la seva política de sostenibilitat i les  tendències de futur. 
  • Hallotex, empresa tèxtil espanyola ubicada a Mataró que fabrica fils, teixits i peces a partir de matèries primeres reciclades, seguint la filosofia del residu zero ,i la responsabilitat social, explicarà com són i com estan fabricats  els seus productes, les certificacions amb que compten i la seva política de sostenibilitat. 
  • Enric Carrera, director de l’INTEXTER, qui presentarà un estudi realitzat per aquest centre de la UPC sobre la composició en fibres de la roba usada recollida als contenidors de Càritas (Formació i Treball).
  • Mireia Cañellas, de la Generalitat de Catalunya, presentarà el ’Pacte per la Moda Circular a Catalunya‘, una innovadora experiència per implicar els diferents actors de la cadena de valor tèxtil a les estratègies de l’economia circular a Catalunya.
  • David Alló, responsable de sostenibilitat de la patronal TEXFOR, parlarà de les perspectives europees i realitats actuals en clau de sostenibilitat per a la indústria tèxtil. 
  • Igor González, d’ECOTEXTIL, presentarà les darreres novetats sobre la regulació del flux tèxtil de l’Avantprojecte de Llei de Residus i Sòls Contaminats.

La jornada es podrà seguir en directe a través d’aquest enllaç.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa