MónTerrassa
Un nou forn al carrer Font Vella, amb un nom ple d’història de Terrassa
  • CA

Des de fa uns dies, el carrer Font Vella de Terrassa compta amb un nou establiment: el Portal de la Font. Ubicat just a la cantonada entre Font Vella i Cardaire, al número 63, dona vida a un local que portava molts abans abandonat. I ho fa, en certa manera, donant-li continuïtat al negoci que hi havia instal·lat anteriorment, un fon de pa i pastisseria. En el Portal de la Font s’hi podrà trobar pa, cafè i també la seva especialitat i que els diferencia de la resta de forns: empanadilles argentines. Aquest és el darrer local que s’ha inaugurat al carrer, que manté l’esperit comercial i que malgrat que en els darrers mesos hi ha hagut algunes baixes, també s’han instal·lat nous inquilins.

El nom d’El Portal de la Font pot sonar als amants de la història de la nostra ciutat. I és que “Portal de la Font” era un dels portals d’entrada a la vila medieval de Terrassa. Com recorda Santi Rius en el seu blog Records de Terrassa, en aquest cas però, se situava originàriament a la plaça Vella amb carrer Gavatxons, i el seu nom venia perquè d’ell en sortia un caminet que portava a la Font Vella. Més tard, a causa d’una creu de terme que es va posar a fora del portal, també se’l va anomenar “Portal de la Creu”. Ja al segle XVIII, amb el creixement de Terrassa, es va decidir tirar a terra l’antic portal i construir-ne un de nou a l’altura on hi ha ara El Social, passant a ser el “Portal de l’Aymerich” o “Portal de la FontVella”.

Rius també ens recorda que no va ser fins a principis del segle XIX que es va decidir urbanitzar la zona que va des d’El Social fins a dalt de tot, on es troba justament ara el nou forn el Portal de la Font. A partir d’allà, com que tot era una part nova, es va optar per fer el carrer més ample i se li va donar un altre nom: carrer Sant Francesc (d’Assís). Però, com podem veure en l’actualitat, aquesta denominació no va acabar d’agradar i finalment es va optar per donar-li el mateix nom a tot el carrer FontVella.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa