MónTerrassa
UEI i CECOT: “És imprescindible sensibilitzar a les pimes per fer el salt digital”
  • CA
Antoni Abad, president de CECOT; Domingo Comas, vicepresident UEI; Maria Helena de Felipe, presidenta de Fepime Catalunya i César Sánchez, secretari general de Fepime Catalunya | UEI

!--akiadsense-->

La seu de la Unió Patronal Intersectorial (UEI) ha acollit aquesta setmana una nova sessió del III Congrés de la Micro, Petita i Mitjana empresa de Catalunya 2018 que organitza Fepime Catalunya amb més d’una vintena de trobades territorials i sectorials a tot el territori. La sessió també s’ha celebrat conjuntament amb CECOT que ha permès treballar amb les necessitats de les pimes tant del Vallès Oriental com del Vallès Occidental.

En relació al tema central del congrés, “la digitalització de les pimes”, el president de CECOT, Antoni Abad, ha assegurat que “cal facilitar l’arrencada digital a les petites empreses i el canvi de model de gestió que això implica. Tot va molt ràpid i és imprescindible que les pimes estiguin amatents per anar incorporant noves tecnologies permanentment per seguir sent competitives.

En aquesta mateixa línia, Domingo Comas, Vicepresident de la UEI i president de la Unió d’Empresaris d’Automoció de Catalunya ha afirmat que la digitalització suposa un cost per a les petites empreses. “Una pime amb cinc operaris necessita diferents professionals que l’ajudin amb la gestió de l’empresa: gestors, advocats, assessors i ara també professionals digitals. Tot això suposa un cost extra que moltes no poden assumir i que prefereixen destinar a altres accions que tenen un retorn immediat”.

Infrainversió en innovació

Els empresaris han consensuat la necessitat de sensibilitzar a les pimes, sobretot a nivell industrial, de la importància d’adaptar les empreses al nou entorn digital. Per aconseguir-ho, consideren que des de les organitzacions empresarials cal explicar de forma senzilla quins passos poden seguir, amb quines ajudes poden comptar i a quina persona es poden adreçar per resoldre dubtes.

Una altra de les preocupacions que s’ha posat damunt la taula és la importància d’incorporar persones joves als equips que ja siguin digitals i puguin aportar la seva visió. I, sobretot, apropar a les noves generacions el món de la indústria. “Les empreses necessitem gent operativa per treballar però no trobem els perfils que demanem. Hem de reivindicar el paper de la indústria, que és el veritable motor de l’economia catalana, i que els joves vegin totes les oportunitats que ofereix”, asseguren els empresaris.

La sessió de treball també ha servit per denunciar la poca inversió que es fa actualment a Catalunya en matèria d’innovació, la lentitud dels tràmits administratius, la importància del Circuit de Catalunya per al territori o els problemes d’infraestructures que encara no s’han resolt (com els col·lapses als eixos viaris a la C-17 degut a la nova planta de Mango).

Fepime Catalunya farà arribar totes les conclusions del congrés, que s’exposaran en un acte de cloenda el proper 4 de juny a Barcelona, a les administracions públiques i partits polítics.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa