MónTerrassa
Triple acord per reduir el consum energètic a llars de Prodis a Terrassa

Estudiants de l’Escola Superior d’Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa (ESEIAAT) de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) treballaran amb professionals de l’empresa Schneider Electric per trobar solucions per reduir el consum energètic a les llars que PRODIS gestiona a Terrassa. Així ho estableix el triple acord que aquest matí han signat les tres parts, que valoren la col·laboració com una “iniciativa innovadora i pionera”, segons exposen en un comunicat.

La iniciativa porta per nom Creative Lab. Es posarà en marxa en les properes setmanes i es desenvoluparà fins als Juny del 2023. Estudiants de diferents graus d’enginyeria de l’ESEIAAT hauran de crear grups de treball per generar idees reals per a l’optimització energètica de les vivendes tutelades per l’entitat Social PRODIS. Els estudiants estaran orientats i tutoritzats en tot moment pels professionals de l’empresa Schneider i per professorat de la mateixa universitat.

Com reduir el consum energètic a les llars de Prodis

Les solucions que han de trobar els estudiants han de comptar amb l’aplicació del sistema WISER, una solució de tecnologia intel·ligent que ha desenvolupat Schneider Electric i que permet digitalitzar els indicadors de consum. Igualment, els estudiants hauran de posar un marxa un pla que permeti l’accessibilitat total de tot el sistema als residents dels habitatges.

Per tant, els estudiants hauran de realitzar estudis de consum, instal·laran equips de control i monitorització i plantejaran mesures d’estalvi juntament amb els usuaris que es traduiran finalment en controls intel·ligents i canvi d’hàbits.

Formació en enginyeria fent enginyeria

Tal i com explica Álvaro Luna, professor de l’ESEIAAT i coordinador de Creative Lab, “l’objectiu és facilitar escenaris de treball reals als nostres estudiants, tot integrant-los en equips multidisciplinaris, amb distribució de rols, igual que si estiguessin a una empresa i, al mateix temps, posar-los en contacte amb enginyers i enginyeres amb trajectòria professional que els guiaran i els formaran amb un projecte real”. A més a més, buscaven la manera de que el resultat de la seva feina tingués una vessant social, i en aquest sentit “la participació de PRODIS és cabdal” assegura.

Per part seva, Jose Luis Cabezas, vicepresident de Recursos Humans de Schneider Electric, va assegurar que “aquesta iniciativa és summament important per a la companyia, ja que no sols ens permet reforçar la relació que tenim amb la UPC i Prodis, sinó que també és una gran oportunitat per a impulsar la transformació digital i l’estalvi energètic en les llars espanyoles al co-crear solucions juntament amb els estudiants que permetran tenir habitatges cada vegada més eficients, intel·ligents i sostenibles”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa