MónTerrassa
Tres de cada deu persones que passegen pel Centre de Terrassa acaben comprant
  • CA

Terrassa Centre ha presentat l’informe de l’Observatori dels Centres Urbans de la Fundació Comerç Ciutadà corresponent al darrer trimestre de 2020 i fins al primer semestre de 2021. L’àrea d’estudi correspon a la zona de vianants de Terrassa. Durant aquest període s’ha produït una disminució del 4% del flux de persones que transiten pel centre comercial, respecte al mateix tram temporal de 2019. A tall d’exemple, en la darrera “ronda” de control, en només 21 dies es van registrar 2,2 milions de persones que van transitar per l’àrea de vianants, corresponents del 26 de setembre al 16 d’octubre.

L’estudi indica que dimarts és el dia on hi ha una relació transacció(compra)-flux més intens. Ja que malgrat tenir només un 18% de flux, hi ha un alt nombre de transaccions. L’any passat, en canvi, el millor dia per als comerciants era el dissabte quan hi havia una relació transacció-flux més intensa. Per regla general, dimarts, divendres i dissabte són els dies de la setmana on hi ha més moviment comercial, amb un 18%, mentre que dilluns, amb un 12% és el dia amb un menor nombre de transaccions. Segons TerrassaCentre, això es tradueix en què de cada 10 persones, 3 acaben comprant. L’any 2019, la ràtio se situava en de cada 10 persones 4 compraven. “Atribuïm aquest descens al fet que encara ens trobàvem en fase de recuperació després de les fortes restriccions de la pandèmia”, exposa l’entitat. d

El sector alimentari s’endú el 47% de les compres

El Raval de Montserrat i la Rambla d’Ègara són els dos carrers on es produeix major concentració de vianants. S’atribueix aquesta relació en què la rambla és un lloc de pas, on les línies d’autobús fan que hi hagi constant moviment. Tanmateix, “la gent no hi fa estada, per això, malgrat que el flux és elevat, la compra és baixa”.

Sectorialment, pel comerç el dissabte continua essent el millor dia. La restauració de dimarts a dissabte presenta una activitat molt similar, mentre que pel serveis els dies de més transaccions són els divendres seguit del dissabte. Per subsectors, el quotidià alimentari presenta un major nombre de transaccions seguit del take away. En aquest sentit, l’alimentari representa el 26% de les compres que es fan al Centre, seguit del takeaway amb un 21%. Cal dir que les noves restriccions d’aquest any ha fet que els locals de menjar per emportar tinguessin un augment de transaccions.

L’estudi reforça que els carrers “on hi ha més concentració de botigues és on hi ha més flux de persones. Per tant, la conclusió que traiem des de TerrassaCentre és que el comerç és un gran pol d’atracció. El comerç fa ciutat, dona vida i és totalment imprescindible”, conclouen.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa