MónTerrassa
Trencalòs de l’ESEIAAT viatja a Munic per competir a l’Air Cargo Challenge
  • CA

L’equip d’estudiants ‘Trencalòs‘ del grau d’Enginyeria en Vehicles Aeroespacials de l’Escola Superior d’Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa (ESEIAAT) de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) ha viatjat aquesta setmana a Munic (Alemanya) per participar al concurs universitari Air Cargo Callenge. Es tracta d’un concurs d’enginyeria aeronàutica que se celebra a Europa cada dos anys. L’objectiu principal és dissenyar i construir un avió de ràdio control capaç de volar amb la màxima càrrega útil possible.

Els estudiants competiran del 6 al 8 de juliol amb altres 27 equips d’universitats de tot el món. El repte del concurs és construir un avió de ràdio control que càpiga dins d’un rombe d’1,5 metres de costat, enlairar-lo a la màxima altitud i velocitat possible carregat amb el màxim de càrrega de que sigui capaç d’aguantar.

L’avió ‘Rovelló’ del Trencalòs s’enlaira 40 metres i arriba a 80km/h

L’equip d’estudiants de l’ESEIAAT participa en aquest concurs amb l’avió que han construït i que han batejat amb el nom de Rovelló, en homenatge al cèlebre gos de dibuixos animats de creació catalana, una sèrie dirigida per Antoni D’Ocon i basada en la novel·la infantil de Josep Vallverdú. El Rovelló dels estudiants del Trencalòs Team està construït amb fibra de carboni, fa 2 metres de llargada, ocupa una superfície de 0,5m2 i pesa 2,5 kg. Està preparat per dur bosses de sang fins a 3,5 kg. Amb aquest pes pot enlairar-se en 40 metres i arribar a una velocitat màxima de 80Km/h.

Integrants de l’equip Trencalòs

Els integrants de l’equip Trencalòs són estudiants del grau d’Enginyeria en Vehicles Aeroespacials de l’Escola Superior d’Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa de la UPC: Júlia Pagán, Albert Cánovas, Mireia Esteve Rubio, Lucas Nicoara, Marc Falomir Vilà, Mireia Vilaginès Aguado, Daniel Pocurull Rodríguez, Sergi Giménez Herrero, Biel Corominas Orden, Adrià Boyer Rosich i Joan Juliàn Vergés

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa