MónTerrassa
FOTOS |Tour de force de la PAH amb Caixabank: ocupen una oficina a Terrassa
  • CA

La PAH Terrassa ha dut a terme aquest divendres, 28 d’octubre, un tour de force amb Caixabank. Ho ha fet amb una “acció sorpresa” que ha consistit en ocupar una de les principals oficines de l’entitat a Terrassa. En concret, els membres de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca s’han plantat a dins de l’oficina “Business” ubicada al passeig Comte d’Ègara. Ho han fet carregats amb els seus ja habituals xiuelts, pancartes, papers i, com no podia faltar, el bombo.

L’acció s’ha iniciat cap a les onze del matí. L’objectiu era clar: “no marxarem d’aquí fins que ens donin una solució per al Paco”. El Pacó és un veí de Terrassa que afirmen que va arribar a un acord amb Caixabank perquè retirés tot el procediment judicial engegat per mantenir-se a casa seva a canvi d’aconseguir un lloguer social. Tanmateix, des de la PAH afirmen que ha estat “enganyat” i que des de l’entitat ara s’han desentès del seu cas i es neguen a oferir-li aquesta opció.

Activistes de la PAH han ocupat aquest divendres l’oficina de Caixabank al passeig Comte d’Ègara, per reclamar un lloguer social per un veí de Terrassa | Cristóbal Castro

Per això han decidit aquest divendres deixar ben clar el seu malestar, i ho han fet d’una manera contundent i sorollosa. Primer, empaperant completament les portes de vidre de l’entitat, fins al punt que no s’hi podia veure res de res. Els papers enviaven missatges com “s’han acabat les mentides. Compleix allò acordat” o bé “compleix els teus compromisos i deixa d’enganyar les persones vulnerables”. Segon, han entrat a l’interior de les instal·lacions i han omplert el terra de papers, “de paper mullat” com diuen ells als acords que Caixabank fa amb el seus clients.

Intervenció dels Mossos d’Esquadra

Semblava que l’acció s’acabaria cap a quarts d’una quan una parella de Mossos d’Esquadra s’ha acostat a l’oficina, a petició dels responsables de l’entitat, per desallotjar els integrants de la PAH. “La seguretat privada pagada per tots, ens ha tret de la oficina de Caixabank. Desnonar famílies és permès i executat per la policia; però exigir solucions, molesta. Després us sorprèn que la població desconfiï de la policia?”, han exclamat.

Tanmateix, les hores han passat i els membres de la PAH han aconseguit tornar a entrar i fer-se sentir. “Mentre ells no ens deixin viure, nosaltres no els deixarem obrir!”, han amenaçat. I han subratllat que “si avui sortim sense acord, tornem la setmana vinent!”. A quarts de cinc de la tarda, la Plataforma encara era a dins.

Activistes de la PAH | Cristóbal Castro

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa