MónTerrassa
Torrent valora Leitat i centres tecnològics com a “clau” per a la innovació
  • CA

El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, ha visitat aquest dijous les instal·lacions tecnològiques i els laboratoris del Centre Tecnològic Leitat a Terrassa. Juntament amb el president de l’empresa, Jordi William Carnes, i el vicepresident i CEO, Joan Parra, el conseller ha pogut conèixer de primera mà els casos d’èxit de l’entitat i la seva posició de referent en projectes europeus. Torrent ha valorat la tasca de l’empresa i els centres tecnològics com a “agents clau” de l’ecosistema d’innovació català, alhora que ambdues parts han emfatitzat en l’encert de l’elaboració del Pacte Nacional per la Indústria, tal com exposa l’empresa en un comunicat.

Durant la visita, el conseller ha conegut algunes de les propostes que du a terme el Centre Tecnològic, com per exemple com el desenvolupament i processat de bio-polímers, l’obtenció de materials filtrants, l’automatització de processos de desmuntatge de bateries, sistemes d’obtenció i emmagatzematge d’energia o de simulació climàtica.

Leitat compta amb més de 300 projectes industrials

A més, el conseller s’ha interessat per les iniciatives que Leitat té en marxa amb les més de 2.100 empreses amb les que col·labora. Una relació que actualment “es plasma en més de 300 projectes industrials i gairebé 200 projectes estatals que permeten a les empreses accedir a finançament competitiu per la seva activitat de R+D aplicada”, expliquen. Es tracta d’una activitat que “repercuteix en el procés de reindustrialització i en millorar la competitivitat de les seves empreses”.

Objectiu: Continuar impulsant l’ecosistema d’innovació català

En la trobada també s’ha posat de manifest la voluntat d’ambdues parts de “continuar impulsant l’ecosistema d’innovació català” i han emfatitzat en l’encert en l’elaboració i posada en marxa del Pacte Nacional per la Indústria i el suport explícit als Centres Tecnològics com a agent clau de l’ecosistema en particular, amb una assignació 4,6 M€ del Departament d’Empresa i Treball a través d’ACCIO per a Leitat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa