MónTerrassa
Torna la ruta ‘De Tapa en Tapa’: temàtica lliure i picada d’ull als vegans
  • CA

Des del 17 de setembre i fins al 17 d’octubre, Terrassa gaudirà de la 11a ruta “De Tapa en Tapa”, organitzada pel Gremi Empresarial d’Hostaleria de Terrassa i Comarca, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Terrassa. Enguany, presenta dues principals novetats: la temàtica és lliure i s’aposta per ampliar l’oferta amb tapes vegetarianes i/o veganes. Així ho ha anunciat el president del Gremi, Xavier Gómez, en l’acte de presentació de la Ruta. “Hem decidit arriscar-nos i tornar a fer la ruta. Volem fer ciutat i volem recuperar la normalitat al màxim possible”, ha recalcat.

En total, hi participen una vintena de restaurants i bars que oferiran un total de 30 tapes. Cada establiment oferirà una tapa i una beguda per un preu de 3 euros. Enguany, la ruta ve marcada per la llibertat i la diversitat, que es trasllada en una major oferta i amplia el tast dels participants, ja que cada establiment podrà escollir quins ingredients posa, com i quan i amb què els barreja.

Això sí, des del Gremi s’ha volgut fer una passa més i incloure un públic fins ara un xic oblidat: el vegetarià o vegà. Per primera vegada, doncs, es podran gaudir de tapes pensades i creades per a vegans. Aquest aspecte ha estat celebrat des de l’Associació Vegana de Catalunya, que de la mà del seu president, Juanjo León, ha agraït l’esforç del Gremi per tenir-los en compte, i ha fet una crida als establiments a ampliar la seva carta amb plats vegans. “Cada cop som més gent amb aquesta inquietud”, ha recalcat. De fet, coincideix el darrer dia de la ruta de Tapa en Tapa amb la primera Fira Vegana de Terrassa.

Promoció de la ciutat

No hi haurà competició i per això no hi haurà premis a la millor tapa. Però sí que es mantenen el sortejos, en els quals s’entrarà a participar a través del web del Gremi i del webapp de Tasta’l. Justament, aquest web tindrà una funció clau per als interessats a seguir la ruta, ja que serà aquí on podran veure quines tapes s’ofereixen en cadascun dels bars, i a més, poden filtrar les opcions en funció de gustos, horaris, establiments. Tot plegat per fer la recerca més fàcil i intuïtiva per als clients, ha destacat David Giménez.

Des de l’Ajuntament, tant el regidor de Turisme, Pep Forn, com la tinenta d’alcalde de Promoció Econòmica, Núria Marín, han destacat que la ruta De Tapa en Tapa ajuda no només a dinamitzar el teixit socioeconòmic de la ciutat -i en especial del sector de la restauració- sinó també és un element potent per potenciar el turisme gastronòmic i projectar Terrassa més enllà del municipi.

Captura del web Tasta’l on es podran trobar toees les tapes de la ruta de Terrassa

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa