MónTerrassa
Territori dona el vistiplau al nou sòl industrial dels Bellots II

Vistiplau de Territori per poder començar la industrialització del sòl corresponent als Bellots II de Terrassa. Aquest dimarts, 14 de desembre, la Comissió territorial d’urbanisme de l’Arc Metropolità, ha donat llum verda a la iniciativa de modificar el planejament municipal que afecta al sector dels Bellots II, ubicat al sud-est del nucli urbà. Actualment, aquesta gran pastilla, de 948.243 metres quadrats, està ocupada per camps de conreu, a més de les masies dels Bellots i del Mas de Can Torrella.

La decisió ha estat anunciada pel director general d’Ordenació del Territori i Urbanisme, Agustí Serra, que ha manifestat que amb aquest tràmit es facilita la “viabilitat de nou sòl industrial i logístic” a la cocapital vallesana. D’aquesta manera, afirma, “s’impulsa la generació d’activitat i la creació de llocs de treball i noves oportunitats”.

El sector dels Bellots II quedarà delimitat per a usos terciaris, industrials i logístics en parcel·la de grans dimensions. En concret, es qualifica com a zona per a activitat de gran indústria i logística, amb una parcel·la mínima que haurà de ser superior als 20.000 m2 de superfície. A més, les naus que s’hi construeixin podran tenir una alçada màxima de 18 metres. No només oferirà però sòl per a indústries, sinó que es preveu crear diverses àrees d’equipaments: una que inclourà la masia dels Bellots, i l’altra, al nord del sector, tocant a la N-150, del qual ja ha transcendit que serà un equipament d’escala metropolitana. Part del sostre serà per a usos terciaris.

La modificació del planejament urbanístic en aquest sector també implicarà canvis associats en la mobilitat. El projecte contempla urbanitzar el vial nord-sud de connexió amb la nacional 150, i ho farà mitjançant una rotonda a nivell. A més, també s’aposta per connectar-lo amb l’autopista C-58, a través d’una doble rotonda i un viaducte. Finalment, es crearà una franja d’espai lliure que arribarà fins el límit amb l’Anella Verda de Terrassa.

Imatge 1

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa