MónTerrassa
Terrassa Tria Futur supera els 9.000 visitants en tres dies
  • CA

Un total de 9.376 persones van visitar la Mostra d’Ensenyament, l’Espai Virtual i la Fira d’Orientació de Terrassa en només tres dies. En aquesta tercera edició, ha pogut comptar, finalment i després de les restriccions per la pandèmia, amb una part presencial, que ha estat tot un èxit, ja que pel Recinte Firal hi van passar més de 6.200 persones, entre visites concertades d’instituts i ciutadania en general. Entre les dades facilitades per l’Ajuntament de Terrassa, va ser en horaris de matins quan més assistència hi va haver, així com dijous dia 10 va ser més concorregut que el divendres 11.

Va comptar amb una seixantena d’estands, entre centres educatius, administracions públiques, entitats, empreses i un dedicat a cadascuna de les tres cadenes de valor convidades a la fira: tèxtil, energies renovables i salut, els quals van aplegar un total de 22 empreses. També es van disposar quatre espais multiús per a activitats, xerrades, exhibicions i actuacions musicals. Per la seva banda, els Punts d’Orientació Personalitzada del servei d’Educació i de Foment de Terrassa van atendre prop d’un centenar de persones entre els dos dies de la fira.

Descentralització

La iniciativa, posada en marxa el 2020, s’ha consolidat doncs com un espai de referència per a l’orientació formativa i professional de totes les edats, més enllà dels estudiants d’ESO. A més, enguany com a novetat s’ha apostat per la descentralització, amb sessions d’orientació grupals dins de la Mostra de l’Ensenyament en tres tres espais repartits per la ciutat: Centre Cívic Municipal President Macià, el Casal Cívic Francisca Redondo i el Centre Cívic Municipal Alcalde Morera. En total, s’han fet 90 sessions d’orientació per a 1.067 joves de 19 instituts i tres entitats, a més del professorat i acompanyants, que sumen 98 persones més. La previsió inicial en base a les sol·licituds rebudes era més alta, però la convocatòria d’exàmens d’avaluació d’ESO del Departament d’Ensenyament, els dies 2 i 3 de març, i la vaga del 8 de març van ocasionar nombroses cancel·lacions.

Pel que fa a l’Espai Virtual, a banda d’oferir continguts d’orientació de manera permanent, va programar una sèrie de xerrades en línia del 7 al 9 de març. En aquest tres dies, el lloc web va rebre un total de 2.011 visites: 655 dilluns, 707 dimarts i 649 dimecres. Part de les 40 xerrades organitzades van quedar enregistrades i passaran a ampliar el banc de recursos permanents.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa