MónTerrassa
Terrassa vol retenir els emprenedors en alimentació i restauració

Nou programa a Terrassa per retenir els emprenedors locals en l’àmbit de l’alimentació i la restauració. L’Ajuntament de Terrassa ha posat en marxa una nova iniciativa amb la qual vol facilitar a les persones que vulguin crear el seu negoci dins del sector alimentari poder-lo dur a terme amb el màxim de garanties d’èxit. Sota el nom de “El gust d’emprendre”, està organitzat pel servei d’Emprenedoria i Economia Social, i és un programa sectorial formatiu i d’acompanyament per fer realitat les idees de negoci de terrassencs amb talent.

L’objectiu principal és “donar suport i eines a projectes emprenedors locals com botigues d’alimentació, obradors o iniciatives a l’àmbit de la restauració, en el que s’oferirà formació especialitzada en el sector de l’alimentació i assessorament personalitzat, i que promourà el treball en xarxa per ampliar les sinèrgies entre els diferents projectes de la cadena de valor d’aquest sector”, segons exposa l’Ajuntament de Terrassa en un comunicat.

Demanda creixent i retenció de talent local

El curs, que s’impartirà entre el 17 i 26 d’octubre, es durà a terme en format híbrid al llarg de sis sessions, quatre de les quals seran presencials a l’edifici Vapor Gran, i dues virtuals. El programa, amb places limitades, requereix d’inscripció prèvia i no té cap cost per a les persones participants, que podran sol·licitar un certificat d’aprofitament en assistir a més d’un 80% de les sessions.

Les sessions del curs tractaran sobre els següents continguts:

– Hàbits de consum i tendències del sector.
– Higiene i seguretat alimentària.
– Legislació alimentària vigent, certificacions i etiquetatge.
– Sostenibilitat alimentària: Producte local, de proximitat i ecològic.
– Màrqueting, comercialització i promoció del producte.
– Eines de finançament, ajuts i subvencions.
– Networking entre projectes emprenedors i empreses d’alimentació locals.

La regidora d’Empresa, Maise Balcells, assegura que programes com aquest “permeten que a Terrassa es desenvolupin projectes provinents del talent local, retenint-lo a la ciutat. A més, són propostes que moltes vegades tan sols necessiten d’una petita empenta per iniciar el seu camí”. També ha remarcat que “amb aquestes sessions formatives donem resposta a una demanda creixent de consultes sobre el sector que hem detectat darrerament al servei d’Emprenedoria, a la vegada que reforcem un sector imprescindible per cobrir les necessitats mes bàsiques del consum”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa