MónTerrassa
Terrassa prem l’accelerador per fer de l’economia social un motor d’ocupació
  • CA
Miquel Sàmper i Montse Torres, presentant la 2a edició de Terrassa Cooperativa | Lluïsa Tarrida

!--akiadsense-->

El tinent d’alcalde de Desenvolupament Econòmic, Indústria i Ocupació, Miquel Sàmper, ha presentat aquest dimecres la 2a edició de la campanya “Terrassa Cooperativa, impulsada pel Servei d’Emprenedoria i Empresa de l’Ajuntament de Terrassa juntament amb les cooperatives, associacions, fundacions i diferents iniciatives d’economia social de la ciutat, a més de la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya i la Xarxa d’Economia Solidària de Catalunya.

Amb aquesta campanya, que es portarà a terme del 7 al 18 de novembre a diversos espais de la ciutat, es vol promoure i reforçar la cultura empresarial cooperativa, donant a conèixer el model cooperatiu, el marc legal, els recursos disponibles per a les cooperatives i les accions desenvolupades per impulsar i facilitar el cooperativisme. Al llarg d’aquests dies hi haurà activitats per a projectes ja creats o de recent creació però també per a la ciutadania, destinats a l’àmbit escolar o a tècnics municipals. Així mateix, un dels actes més potents serà la 1a Fira d’Economia Social, que tindrà lloc el dissabte dia 12 a la plaça Vella i que comptarà amb diversos tallers infantils, taules rodones, mostra d’entitats, actuació musical o cercavila d’entitats.

“L’economia social s’ha convertit en una part complementària i important per generar una major i millor ocupació a la nostra ciutat”, ha manifestat Sàmper que ha subratllat l’aposta des del Consistori per “posar l’accent en el bé comú social”. I com exemple d’aquesta “voluntat real”, posa el Consell Municipal d’Economia Social -el primer a Catalunya i el segon a l’Estat- o el futur Pla Estratègic d’Economia Social. I és que les dades mostren que l’economia social ja representa el 6% del PIB català i que el 84% de les empreses d’aquesta categoria han augmentat o mantingut l’ocupació en els darrers anys així com un 76% n’ha incrementat la facturació.

L’economia social ha demostrat ser una element estratègic de desenvolupament de la ciutat, enfortint la cohesió territorial i generant noves oportunitats de negoci sostenible. “Cal apostar per un canvi en la relació entre empresari i treballador, fent-la més humana i afable, i alhora que repercuteixi de manera positiva cap a l’entorn. Cal apropar les necessitats reals de la ciutadania a l’empresa, sigui en qüestió de salaris però també de conciliació laboral”, ha exposat el tinent d’alcalde.

PROGRAMA D’ACTIVITATS

Activitats per projectes ja creats i/o de nova creació:

  • Que hem de fer per accedir al finançament alternatiu? (7 de novembre, mati)
  • Saps quin és l’impacte social del teu projecte? (8 de novembre, tarda)
  • La cooperativa i altres formules jurídiques de l’economia social (10 de novembre, mati)
  • Introducció a les tècniques de Optimism Brain Training per estimular la creativitat (11 de novembre, mati)
  • Formules de cooperació empresarial per a comerços ( 14 de novembre, migdia)
  • Quines assegurances cal conèixer per desenvolupar una activitat econòmica (15 de novembre, mati)
  • Lideratge col·lectiu i gestió compartida (16 novembre, tarda)
  • Emprenedoria social: idees de negoci que aporten solucions a necessitats socials (17 de novembre, mati)
  • Eines de gestió i mesura d‘impacte social (17 novembre, tarda)

Activitats per la Ciutadania:

  • Taula rodona: Monedes locals i complementàries (14 de novembre, tarda)
  • Vídeo fòrum. Documental “Ace Bank”: finances ètiques (18 novembre, tarda)
  • Microespai diari del 7 al 18 de novembre sobre economia social i cooperativisme al magazinne « El Submarí » de la ràdio municipal Terrassa FM, 95.2. patrocinat per la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya.

Activitats d’àmbit educatiu (a càrrec del Servei Municipal de Consum)

Si voleu realitzar algun d’aquests tallers al vostre centre, contacteu amb [email protected] o [email protected]:

  • Què es l’Economia Social i els valors del Cooperativisme (10 i 11 de novembre, mati). Taller amb alumnes de l’IES Mont Perdut
  • Taller de Consum Responsable (16 de novembre, mati). Escola Vedruna – Carrer del Vall

Seminari per tècnics municipals: “Com detectar, fer créixer i potenciar l’economia social als municipis”, (9 de novembre, mati)

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa