MónTerrassa
FOTOS | Terrassa inaugura el nou centre europeu d’impressió en 3D
Agents impulsors i participants del nou hub d'impressió 3D a Terrassa
Agents impulsors i participants del nou hub d’impressió 3D a Terrassa | Ramon Navarro

!--akiadsense-->

Poder dissenyar productes de manera més ràpida, amb menys restriccions per culpa del disseny, amb més eficiència energètica i obtenir una reducció dels costos logístics són alguns dels objectius que proposa el nou centre europeu d’innovació digital en 3D especialitzat en fabricació additiva (IAM 3D Hub) que s’acaba d’inaugurar aquest divendres a Terrassa en un espai de 600 metres quadrats.

L’IAM 3D Hub aposta per oferir solucions a les empreses que vagin es del disseny fins al producte final. El president de l’ens i director general d’HP, Ramon Pastor, ha destacat que el centre vol ser un referent al sud d’Europa en indústria 4.0 i ha afegit que el canvi tecnològic que es planteja “portarà a un món diferent, amb productes molt personalitzats, noves formes, noves geometries i cap a un món més sostenible perquè es produirà on i quan calgui el producte”. Dos dels sectors on aquesta tecnologia té més potencial són els de l’automoció i la salut, amb la fabricació de peces més lleugeres o pròtesis personalitzades pel pacient, entre moltes d’altres aplicacions.

L’IAM 3D Hub aposta per produir des del disseny al producte a través de la fabricació additiva i d’impressió 3D per fabricar productes de forma més ràpida i més eficient. A més, contribueix a la digitalització gràcies a la possibilitat de produir productes de major complexitat, flexibles (menys restriccions en el disseny) i un major valor afegit. En conseqüència, millorarà l’eficiència energètica i la reducció dels costos logístics, factors clau de la indústria del futur.

!--akiadsense-->

El Hub pretén involucrar tant professionals tecnològics (proveïdors de tecnologia de fabricació additiva i impressió en 3D, proveïdors de materials, d’equips de processament i de validació, laboratoris de certificació, organismes de recerca) com agents econòmics (assessors d’innovació industrial, inversors de capital risc, associacions de clústers i indústries, escoles, col·legis i universitats, incubadores i administracions públiques, entre d’altres).

El centre treballarà amb tot tipus d’empreses i sectors, des d’start ups i pimes fins a grans empreses que estiguin interessades a adoptar aquesta tecnologia a través d’experimenting and testing, end to end solutions i serveis de business and mentoring. S’ofereix una àmplia cartera de serveis, com la R+D al llarg de la cadena de valor i formació especialitzada.

L’IAM 3D Hub compta amb un conjunt complet d’equips i de professionals al servei de la indústria per oferir els serveis esmentats anteriorment: disseny i simulació SW, escàners digitals, desenvolupament de materials per a la fabricació additiva, màquines d’impressió 3D en diversos materials, robòtica i laboratoris de postprocessament i validació.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Professor X a maig 25, 2018 | 19:04
    Professor X maig 25, 2018 | 19:04
    Quan inagurareu carrils bici que condueixin a algun lloc?

Nou comentari

Comparteix