MónTerrassa
Terrassa fa pinya en la creació d’un pol d’innovació a l’entorn de l’aeroport de Sabadell

L’aeroport de Sabadell està cridat a convertir-se en un pol d’atracció vinculat a la innovació en matèria aeronàutica. Així ho volen Aena, la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), el Consorci de la Zona Franca i l’Ajuntament de la cocapital vallesana, que han signat el protocol per impulsar un Hub d’Innovació Aeronàutica aprofitant el potencial de la infraestructura. En el seu parlament, el president d’Aena, Maurici Lucena, ha destacat que l’activitat aeronàutica i les seves infraestructures generen fluxos que beneficien econòmicament el seu entorn, en ple debat sobre l’ampliació de l’aeroport del Prat, una afirmació que assegura que també és vàlida per a la instal·lació sabadellenca.

La signatura de l’acord ha comptat amb la presència de Lucena, però també de l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, el delegat de l’Estat al Consorci de la Zona Franca de Barcelona, Pere Navarro, i el director de l’Escola superior d’Enginyeria Industrial Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa (ESEIAAT), Xavier Roca, que han fet oficial l’entesa en un dels hangars de l’aeroport de Sabadell. L’objectiu és sumar forces per afavorir la innovació en el sector aeronàutic, impulsant la creació d’empreses que hi estiguin vinculades o que s’instal·lin a l’entorn de l’entorn aeroportuari de ja existents.

“Avui veiem clarament la utilitzat ciutadana i la vocació de l’aeroport cap al municipi de Sabadell i el seu entorn, amb un protocol que ens permet parlar d’innovació, de creació d’oportunitats, d’R+D, o de què els estudiants universitaris no marxin al Regne Unit i es quedin aquí”, ha destacat Farrés. Precisament, el director de l’ESEIAAT, Xavier Roca, ha posat de manifest que cal evitar la marxa de l’alumnat a l’estranger i que puguin quedar-se a Catalunya: “Treballem perquè part del coneixement que els donem arreli al territori”, ha destacat.

Per la seva banda, Pere Navarro ha considerat la signatura d’aquest divendres com una primera pedra per desenvolupar accions i crear oportunitats. “Cal explorar les noves oportunitats, els centres educatius hi tenen una gran responsabilitat, perquè el talent és el que ens cal per aconseguir els nostres objectius”, ha assenyalat, lligant, d’aquesta manera, la tasca que s’obre per endavant per posar en comú capital humà i empreses per desenvolupar projectes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa