MónTerrassa
Terrassa executa més del 86% de les accions del programa de govern
  • CA

El 86’6% de les accions del Programa de Govern 2019-2023 presentat per Tot x Terrassa i ERC es troben en vies d’execució. Així ho han exposat la tinenta d’alcalde i portaveu de Tot per Terrassa, Lluïsa Melgares, i la regidora de Transparència, Qualitat i Tecnologia i portaveu d’ERC, Ona Martínez, en una roda de premsa on han fet un balanç d’execució dels tres anys del programa de govern, que han valorat positivament. Durant la roda de premsa també s’ha presentat una nova eina tecnològica que l’Ajuntament ha posat en marxa per poder seguir de forma molt més senzilla l’execució dels diferents objectius del programa de govern.

El Programa de Govern 2019-2023 inclou 825 actuacions en 163 eixos estratègics que s’emmarquen en 10 objectius. Del 86’6% total de les accions en vies d’execució, un 9’8% ja estan completades, és a dir, de les 825 actuacions, 81 estan acabades. Melgares apunta que malgrat hagin estat tres anys molt complicats, el resultat és molt positiu. “Considerem que com a govern hem complert”, exposa. L’estat d’execució global és 50,6%, però Martínez aclareix que aquest percentatge és una mitjana d’execució de totes les actuacions, no el total d’execucions completades.

Més transparència per seguir l’execució de les actuacions

A partir d’ara, totes aquestes dades es podran consultar a través de la nova eina tecnològica basada en la plataforma ‘Gobierno’, on cada ciutadà podrà seguir l’execució del programa de govern. L’objectiu d’aquesta eina és que la ciutadania “s’acosti a l’acció de govern, que entenguin què estem fent, quines polítiques públiques desenvolupem, com es gestionen els recursos públics, on es destinen els seus impostos, i ens puguin fiscalitzar tot allò que fem”, explica Martínez. Aquesta eina ja està disponible en aquest enllaç.

L’estat d’execució a la web s’actualitza anualment i actualment correspon a 31 de desembre de 2021. Les actuacions es poden consultar per ODS, per àrea impulsora, pel seu estat actual o per categoria. A dins de cada categoria es poden veure les diverses línies d’actuacions o eixos estratègics que es concreten després amb un numero d’actuacions i percentatge d’execució. A partir d’aquí, es pot entrar més al detall de cada una d’aquestes actuacions, consultant el progrés, l’estat en el que està, quina àrea ho impulsa, la despesa vinculada, o fins i tot la fitxa concreta de cada actuació.

La portaveu d’ERC ha conclòs que “això es un primer pas”, afegint que “l’objectiu és seguir creixent en aquest línia de transparència, consolidar-la i que s’incorporin altres visualitzacions de l’Ajuntament d’una manera més senzilla i comprensible”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa