MónTerrassa
Terrassa Crea subvenciona 28 projectes d’arts escèniques, visuals i música

Terrassa Crea, una iniciativa de suport econòmic al sector professional artístic, ha ofert subvencions a 28 projectes culturals vinculats a diverses disciplines, com arts escèniques, música, arts visuals o literatura i pensament. D’aquests 28 projectes, 17 es podran veure aquesta mateixa temporada dins de les temporades artístiques professionals de l’Ajuntament de Terrassa o dels cicles propis del servei municipal de Promoció i Difusió Cultural.

En total, 67 projectes es van presentar en la convocatòria dels ajuts, dels quals només 28 van accedir a les subvencions, que per any 2021 estan dotades amb un total de 200.00€. Des de Terrassa Crea expliquen que entre els motius principals per desestimar projectes “trobem no haver presentat la documentació mínima requerida a les bases, no ajustar-se a l’objecte de les bases de la convocatòria i no haver assolit la puntuació mínima en els criteris d’avaluació”. Els 28 projectes acceptats han hagut de respectar i observar els principis de perspectiva de gèneres, accessibilitat pel que fa a capacitats socioeconòmiques, d’origen o capacitats diverses, i de sostenibilitat.

Rosa Boladeras, regidora de Cultura a l’Ajuntament de Terrassa, ha destacat que “la riquesa d’una ciutat comença per la seva capacitat de cerca i captació de talent i d’estímul de la creativitat i la innovació artístiques, i aquestes subvencions són una molt bona eina per donar suport als i les professionals d’un sector molt tocat a causa de la pandèmia de la Covid-19″.

Terrassa Crea és la resposta de l’Ajuntament de Terrassa davant la necessitat d’impulsar línies de suport, per tal que la formació, el talent i la creació artística trobin espais per a la consolidació de projectes que contribueixin a la millora de l’expressió cultural de la nostra societat. En aquesta línia, la regidora ha explicat que “Terrassa Crea vol potenciar la investigació i la producció de pràctiques artístiques contemporànies” i ha afegit que “la voluntat d’aquest Govern és que aquesta nova línia de subvencions de projectes culturals de ciutat no sigui un fet excepcional sinó que es mantingui dins de les subvencions ordinàries que es destinen a les entitats culturals”.

Alguns dels projectes d’arts escèniques que es portaran a terme amb el suport econòmic de Terrassa Crea i que es podran veure aquesta temporada són “Les traces del silenci” de Therkas Teatre, “Los figurantes” de la companyia Ça Marche, “Mi padre no era un famoso escritor ruso” de Bárbara Bañuelos, “Don Giovanni de W. A. Mozart” a càrrec de Terrassa Òpera, “Murmut” de Palet & Ubach, i “L’orquestra simfònica com a sintetitzador“, un projecte musical de recerc impulsat per Kammart i Morphosis Ensemble amb la col·laboració de l’Escola Municipal de Música Conservatori de Terrassa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa