MónTerrassa
Terrassa acull el X Congrés Nacional de Legionel·la i Qualitat Ambiental

Terrassa acollirà la setmana que ve el X Congrés Nacional de Legionel·la i Qualitat Ambiental que organitza el Centre de Recerca, Seguretat i Control Alimentari (CRESCA) de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). L’acte tindrà lloc a l’Auditori Municipal els dies 18 i 19 d’abril, on hi assistiran 250 persones presencialment i online, segons informa la universitat, entre investigadors, tècnics, empreses i responsables de la salut pública de Catalunya i de l’Estat.

L’objectiu del congrés es esdevenir “un espai de debat on s’abordaran les novetats sobre legislació, prevenció, formació i protecció respecte la malaltia”, informen des de l’entitat. El programa de l’esdeveniment posarà sobre la taula noves tècniques amb les quals es pot controlar i evitar la dispersió al medi ambient del microorganisme causant de la legionel·losi.

Tal com explica Judith Crespiera, presidenta del Congrés i gerent del grup CRESCA, “moltes persones passen al voltant del 60% de la seva vida en espais tancats” i, per això, “la seguretat, la prevenció i el confort són tan importants” per mantenir una qualitat ambiental a l’interior d’edificis.

Com serà el X Congrés Nacional de Legionel·la i Qualitat Ambiental?

En el X Congrés Nacional de Legionel·la i Qualitat Ambiental es presentaran 16 ponències que exposaran qüestions legals i formatives, o qüestions com ara el control de microorganismes en instal·lacions amb aigua i noves investigacions científiques. Tambés es tractaran temes com la monitorització de dades o la síndrome de l’edifici malalt en època de pandèmia, expliquen.

Alhora, l’acte servirà per presentar un projecte de la universitat amb el qual s’elabora el primer protocol de la qualitat de l’aire en entorns escolars. S’anomena IAQ4EDU i està dirigit per la investigadora del Grup de Recerca i Innovació en la construcció (GRIC) de la UPC.

Tota la informació i el programa de l’edeveniment en detall es pot consultar clicant en aquest enllaç.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa