MónTerrassa
Terrassa compta amb la primera Botiga Amiga, de roba de 2a mà i d’oferta

Des de fa uns dies, el carrer de la Font Vella de Terrassa compta amb un nou establiment. Es tracta de Botiga Amiga, que forma part d’una cadena d’establiments vinculats al projecte tèxtil desenvolupat des de la Fundació Formació i Treball, entitat promoguda per Càritas Diocesana de Barcelona. En aquest local hi podem trobar tot tipus de roba de segona mà, però també roba que ha quedat descartada per grans cadenes de la moda per quedar fora de temporada o per ser peces sobrants que no s’han aconseguit col·locar. Hi trobarem un espai per infants, homes i dones, i peces de tot tipus, també de roba interior o de bany. A més, ofereix l’oportunitat de canviar la compra si després no convenç o no s’ajusta a l’esperat.

Botiga Amiga destaca per ser una cadena d’establiments -al Vallès Occidental és la primera botiga que obren- basada en principis de moda ètica, social, sostenible i solidària que es troba emmarcada en el projecte Moda Re- de Càrites. Així valoren que les persones que compren a Botiga Amiga “aposten de forma ferma pel consum amb consciència social, reduint la petjada ecològica generada per la producció tèxtil al vestir roba de segona mà, i afavorint la integració de persones en situació de vulnerabilitat en l’àmbit del comerç i reciclatge de la roba i complements”.

Sostenible, de proximitat i de justícia social

I és que a més de tenir l’oportunitat de comprar roba diferent i a bon preu, el projecte també vol posar èmfasi en què compleix una de proximitat (comerç de barri) i justícia social. En aquest sentit, una altra part fonamental de la missió de la Fundació Formació i Treball és la inserció laboral de persones vulnerables. És per això que més de la meitat dels nostres llocs de treball estan ocupats per persones en risc d’exclusió social.

A més, forma part del projecte ‘ZERO WASTE, la roba nova té vida’ de l’Agència de Residus de Catalunya es vol donar una segona oportunitat a béns considerats residus tèxtils procedents d’empreses que descarten part d’aquesta producció perquè no reuneixen les condicions òptimes dels estàndards de qualitat que es marquen per a la seva producció o creuen que el producte pot no tenir sortida suficient al mercat.

I paral·lelment, la Botiga Amiga també forma part del Programa d’Entrega Social per Entitats. El programa funciona a partir del lliurament de xecs socials al conjunt d’entitats participants. Aquestes, són les responsables de repartir els xecs entre les famílies que atenen, d’aquesta manera, són les famílies les que directament accedeixen a la xarxa de botigues solidàries Botiga Amiga / Moda Re- a realitzar la compra de roba.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Àngels RR a abril 25, 2023 | 16:11
    Àngels RR abril 25, 2023 | 16:11
    Fa pocs anys van posar una botiga de segona ma a tocar de la plaça Vella i no va aguantar. Penso que el centre no és el lloc indicat per a un d'aquests comerços -en una ciutat com Terrassa-. A veure si amb el màrqueting d'aquesta, paraules ampul·loses incloses, la cosa arrenca. A mi m'agradaria. Sóc barcelonina i fa més de 30 anys que compro roba de 2ª ma a la capital, la consciència de la reutilització i les bones qualitats a preu raonable formen part dels meus hàbits compradors (que no consumistes).

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa