MónTerrassa
Terrassa, una de les onze seus del Centre Obert d’Arquitectura
  • CA

Aquesta setmana, el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya ha presentat el Centre Obert d’Arquitectura, un nou espai que pretén aportar coneixement i cultura sobre l’arquitectura, i que tindrà una de les seves seus a Terrassa. La degana del COAC, Assumpció Puig, amb el director del Centre Obert, Josep Ferrando, han explicat que l’objectiu és “estimular el vincles de l’arquitectura amb la societat, fomentar la recerca i potenciar el seu paper innovador i internacional”. A més, també servirà per promocionar els projectes que s’estan duent a terme al nostre país a l’exterior.

En l’acte de presentació s’ha donat a conèixer el full de ruta i filosofia que tindrà el Centre, i s’ha avançat que acollirà un ampli ventall d’activitats, des d’exposicions a conferències, amb debats i tallers, a més d’itineraris. El seu públic serà tant els arquitectes professionals com la ciutadania en general, i tindrà una programacio semestral de primavera-estiu i una de diferent per la tardor-hivern. Els dos grans eixos de coneixement que centraran la programació serà l’hàbitat i l’habitant, és a dir, la relació de les persones amb el seu entorn urbà o natural.

Des del COAC afirmen que la font principal i motor de les activitats que configuren la programació bé donada a la “riquesa documental dels fons custodiats per l’Arxiu Històric i l’Arxiu Fotogràfic, , la Biblioteca, el catàleg d’arquitecturacatalana.cat -el més extens sobre arquitectura catalana moderna i contemporània-, o les publicacions d’arquitectura pròpies com són la revista Quaderns, el nou Quaderns Biennale, la revista AT o els dossiers Col·leccions”.

El Centre Obert tindrà 11 seus, repartides pel territori català i que coincideixen amb les seus ja existents del Col·legi. A Terrassa, el centre es troba al Vapor Universitari i dona resposta a tot el Vallès Occidental. L’organització aposta per la multicentralitat i per això es duran a terme activitats en totes les seus, algunes de manera interelacionada.

Façana del Vapor Universitari de Terrassa

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa