MónTerrassa
Terrassa perd més de la meitat d’oficines bancàries en sis anys
  • CA

El nombre d’oficines bancàries que han tancat a Terrassa no ha parat de créixer en els últims anys. De fet, segons dades del Banc d’Espanya, la ciutat ha perdut més de la meitat d’oficines que hi havia ara fa sis anys. El desembre de 2015 hi havia 116 sucursals, mentre que el desembre de 2021 només en quedaven 56, el que significa que Terrassa ha perdut un total de 60 oficines al llarg d’aquest període. 

El tancament més significatiu s’ha produït durant aquests últims dos anys, entre el desembre de 2019 i el desembre de 2021, període durant el qual han baixat la persiana fins a 26 oficines. Entre el 2017 i el 2019 en van tancar 15, mentre que entre el 2015 i el 2017 en van tancar 19. 

Actualment, el districte que compta amb més oficines és el districte 1, al centre de la ciutat, amb un total de 12 sucursals bancàries, el que representa el 21% de les oficines actuals. Tot i així, és la zona que ha perdut més oficines en aquests sis anys, amb el tancament de fins a 14 sucursals. L’últim tancament que es va viure el 2021 va ser l’oficina bancària del carrer Major, cantonada amb el carrer Cisterna, que lluïa el logotip de CaixaBank degut a la fusió amb Bankia. El desembre va tancar definitivament després que les dues entitats culminessin la seva fusió amb la integració tecnològica de tots els clients de l’antiga Bankia a la nova CaixaBank.

El segon districte amb més oficines actualment és el districte 4, amb 11 oficines; i molt a prop el districte 5, amb 10. El quart lloc l’ocupa el districte 6, que compta amb 7 sucursals; seguit del districte 2, amb 6. El districte 7 compta amb 5 oficines, el districte 3, amb 4; i finalment, el districte 8 amb 2

Mentre el nombre d’entitats que presten servei s’ha anat reduint fruit de la dinàmica de compres i fusions viscuda els darrers temps, el nombre d’usuaris que atén cada sucursal catalana ha anat creixent fins a duplicar-se en aquest període de sis anys, segons exposa un estudi de CCOO. L’estudi també exposa que Barcelona és la província de tot l’Estat on més oficines han abaixat la persana, 1.757 concretament. A Catalunya han tancat els darrers anys 2.480 sucursals, mentre que a Madrid ho han fet 1.648 i a Andalusia 1.540.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa