MónTerrassa
Terrassa busca finançament als Next Generation per naturalitzar les rieres
  • CA

Terrassa torna a presentar un nou projecte per a renaturalitzar les rieres de la ciutat als fons europeus Next Generation. Aquesta és la tercera candidatura en matèria de rieres que presenta l’Ajuntament, després que les dues primeres es quedessin sense rebre res. Aquesta sol·licitud de subvenció, de gairebé 3.250.000 euros, se centra en la redacció del Pla Estratègic de Renaturalització i Adaptació al Canvi Climàtic de les rieres i l’execució del Projecte de Connectivitat entre Can Parellada i les Fonts.

La regidora de Rieres, Jennifer Ramírez, ha exposat que seguiran treballant per “aconseguir els fons necessaris perquè la transformació de les rieres de Terrassa sigui una realitat”. L’objectiu d’aquesta convocatòria és “el foment d’activitats per a la renaturalització urbana i fluvial i mitigar els riscos d’inundació, incrementant l’estructura verda i la connectivitat dels espais verds i blaus”.

El projecte vol transformar les rieres i millorar la connectivitat entre barris

Amb el Pla Estratègic es vol transformar les rieres “en un gran corredor verd lineal que travessi la ciutat de Nord a Sud“. Els objectius son restaurar la llera, tenint en compte els riscos d’inundació i incrementant la biodiversitat; connectar les rieres amb entorns periurbans; reduir la impermeabilització en trams canalitzats de la riera del Palau; implantar espècies autòctones per millorar la qualitat de l’aire; reduir l’efecte barrera entre barris; i fomentar el procés participatiu en àmbits residencials i productius adjacents a les lleres.

A més, el projecte presentat consisteix en l’execució del Projecte d’obres per a la millora de la connectivitat dels barris urbans de les Fonts i de Can Parellada i del Projecte d’adequació de l’accessibilitat de la passarel·la d’accés a l’estació de les Fonts de Terrassa, el que permetria disposar d’un primer tram d’aquesta infraestructura.

La tercera candidatura presentada per transformar les rieres

Aquesta candidatura és la tercera que presenta l’Ajuntament en quant a la renaturalització de les rieres. La primera va ser el 29 de desembre de 2021, i la segona el 15 de març de 2022. En tots dos casos, les resolucions van concloure no atorgar a Terrassa les subvencions. La resolució d’aquesta nova convocatòria es publicarà en un màxim de sis mesos des del 22 de desembre de 2022.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa