MónTerrassa
Terrassa registra un alt creixement d’ajuts de menjador el curs 2021-2022
  • CA

El nombre d’ajuts individuals de menjador es van disparar a Terrassa el curs 2021-2022. Així ho constata l’informe “Ajuts individuals de menjador al Vallès Occidental” realitzat per l’Observatori del Consell Comarcal a partir d’informació proporcionada per l’Àrea de Drets Socials del Consell Comarcal del curs passat. Terrassa és la ciutat que ha viscut el creixement interanual més elevat de tota la comarca. El curs passat va concedir més de 6.200 ajuts.

Concretament, l’informa exposa que durant el curs 2021-2022 es van atorgar un total de 6.267 ajuts individuals de menjador (28,8%), el que es tradueix en 810 ajuts més que el curs 2020-2021, un 14,9% més. Tot i que la nostra ciutat hagi viscut l’augment més significat, no és la ciutat amb més ajuts concedits. Sabadell passa per davant a Terrassa i ocupa el primer lloc en aquest rànquing: la ciutat veïna va atorgar 6.473 ajuts (29,8%). Això sí, les dues capitals registren al voltant del 60% de les concessions, atès que agrupen gairebé la meitat de la població de la comarca.

A part de Terrassa, el nombre d’ajuts concedits augmenta a 15 municipis més de la comarca. En nombres absoluts, els que registren el creixement més alt després de Terrassa son, a distància, Rubí (+14,4%; +291) i Sabadell (+3,3%; +208). En termes relatius, destaquen Sant Llorenç Savall, amb un increment del 43,2% (+16 ajuts), Vacarisses (+27,2%; +25), Rellinars (+25%; +3) i Santa Perpètua de Mogoda (+18,5%; +68).

El menjador escolar: “Una eina clau en la compensació de desigualtats”

El president del Consell Comarcal i alcalde de Castellar del Vallès, Ignasi Giménez, ha volgut recalcar que “el menjador escolar és una eina clau en la compensació de desigualtats” i que “els ajuts de menjador tenen un paper clau en la millora de les pautes d’alimentació saludables i sostenibles, potenciar comportaments i habilitats adequades a taula, en fomentar hàbits d’higiene i en promoure l’autonomia i la responsabilitat en els processos de l’entorn de l’àpat”.

Més sobres “Ajuts individuals de menjador al Vallès Occidental”

L’informe “Ajuts individuals de menjador al Vallès Occidental” analitza els principals resultats del programa de beques menjador a la comarca i ofereix una radiografia de les característiques dels infants i joves, i de les seves llars, a partir de la informació proporcionada per l’Àrea de Drets Socials del Consell Comarcal. Es publica cada any un cop tancat el curs i permet analitzar la tendència en l’atorgament de beques i les característiques de les famílies receptores.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa