MónTerrassa
Terrassa vol crear centres integrats d’FP especialitzats en tèxtil i metall
  • CA

El Consell de la Formació Professional de Terrassa li demanarà a la Generalitat de Catalunya que crei a la ciutat un centre integrat d’FP especialitzat en tèxtil i un altre especialitzat en metall. Aquesta petició ve donada després d’elaborar un estudi sobre l’encaix de l’FP en ambdós sectors, que coincideixen “a valorar molt positivament la FP dual” i assenyalen que “cal potenciar-la”, segons informa l’Ajuntament de Terrassa.

Principalment, l’estudi -que inclou una diagnosi dels dos sectors, dades estadístiques i els resultats d’una enquesta- indica que ambdós sectors han coincidit en apostar pels centres integrats d’FP. Aquest tipus de centres compten amb diferents titulacions d’un mateix àmbit en un sol institut, de tal manera que ajunten recursos i docents especialistes. “A Terrassa no existeix cap centre d’aquestes característiques”, apunten.

Millorar els idiomes i les “soft skills” en la formació FP

L’estudi del Consell de Formació Professional de la ciutat també reclama que es millori la formació en idiomes, i que es millorin les “soft skills”, la formació en habilitats personals i laborals, dins el currículum ordinari de formació a l’FP.

L’estudi l’ha elaborat un grup de treball creat en el si del Consell, i integrat per representants de l’Ajuntament (Serveis d’Educació, Foment de Terrassa i Servei d’Estudis i Observatori de la Ciutat), la Cecot, la Cambra de Terrassa i el Servei d’Ocupació de Catalunya, amb l’objectiu de confrontar les necessitats del tèxtil i el metall amb la realitat de la FP a la ciutat i determinar possibles actuacions de millora.

Terrassa vol crear centres integrats d’FP especialitzats en tèxtil i metall | Ajuntament de Terrassa

El document es traslladarà al Departament d’Educació de la Generalitat

El document ses va presentar ahir a la tarda al plenari del consell pel seu vist-i-plau, abans de traslladar-lo a l’Agència Pública de Formació i Qualificació Professionals de Catalunya i al Departament d’Educació.

El l’acte hi van participar la tinenta d’alcalde de Cicles de la Vida i regidora d’Educació, Teresa Ciurana; la tinenta d’alcalde de Promoció Econòmica, Núria Marín; el secretari general de Cecot, Oriol Alba; la responsable dels Serveis de Formació de la Cambra de Terrassa, Sònia Pérez; i la cap del Servei Territorial d’Ocupació a Barcelona Nord, Elena Rivera.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa