MónTerrassa
Terrassa acull 71 persones refugiades de les 372 que hi ha al Vallès
  • CA

La ciutat de Terrassa acull un total de 71 persones que han demanat refugi. Es tracta del segon municipi vallesà en rebre més persones sol·licitants de protecció internacional, només per darrere de Sabadell, que en té 202, una xifra molt superior i que el situa en la tercera posició de tot Catalunya. El podi el tanca Rubí, amb 59. Cerdanyola amb 34 persones, i Sant Cugat i Montcada i Reixac amb 5 persones cadascun, completen totes les localitats del Vallès Occidental que compten amb persones refugiades. Aquestes són dades fetes públiques per l’Observatori del Consell Comarcal del Vallès Occidental i proporcionades pel Comitè per a l’Acollida de les Persones Refugiades.

D’aquesta manera, en total, a la nostra comarca l’any 2020 hi havia 372 places ocupades per aquest col·lectiu, el que suposava una caiguda en 62 persones respecte l’any anterior. Cal dir que més de la meitat dels refugiats es troben en fase d’acollida. També ressaltar la dada que a Catalunya es van registrar el 2020 un total de 9.614 sol·licituds -prop d’un 30% menys que el 2019- i que d’aquestes el 32% procedient de persones de nacionalitat veneçolana i el 31% de colombians.

Davant d’aquesta realitat, des del Consell Comarcal tenia en marxa una exposició, de caràcter intinerant, que pretén combatre prejudicis i rumors sobre la immigració i donant una visió positiva de la diversitat. Ara, “Viatge de Tatinutropo” s’ha renovat amb la idea de donar més visibilitat a la realitat que vivien les persones refugiades en els seus països d’origen. Així com una explicació sobre el trànsit migratori i la seva acollida en el nou país receptor. L’ens ofereix aquesta mostra, de manera gratuïta, a ajuntaments i centres educatius de la comarca per al curs 2021-22.

Jocs interactius i materials didàctics

“Viatge a Tatinutropo” permet al visitant posar-se a la pell de la persona refugiada i trobar-se amb la realitat que es troba quan arriba a un nou territori. El públic destinatari de la mostra és l’alumnat i el professorat de centres educatius de la comarca (educació primària, secundària i mòduls formatius), així com la ciutadania que utilitza els equipaments municipals (centres cívics, biblioteques, centres esportius…). La mostra es complementa amb jocs interactius en diferents formats (estores, puzles, tauletes electròniques…) per fer més dinàmic el recorregut. Per treballar a l’aula també es compta amb materials didàctics dirigits a professorat i també es poden sol·licitar tallers a través de la Guia d’Activitats Educatives.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa