L’Ajuntament de Terrassa destinarà enguany 600.000 € a reduir la taxa sobre la gestió de residus municipals a les activitats econòmiques que s’han vist directament afectades per les mesures derivades de l’emergència sanitària provocada per la Covid-19, i en particular per l’estat d’alarma. Aquestes bonificacions consisteixen en una reducció de l’import total de la taxa que anirà del 20% al 75%, en funció del grau d’afectació que ha tingut cada tipus d’activitat.

A partir del període que cada sector ha hagut de tancar i de les restriccions aplicades, s’ha valorat l’impacte en el fet imposable de la taxa, és a dir, s’ha calculat en quina mesura es pot haver reduït la utilització del servei de gestió de residus. Així, sectors com l’oci nocturn gaudiran de la bonificació màxima, mentre que el comerç d’alimentació, que en cap moment ha hagut de tancar, no tindrà bonificació. La bonificació s’aplicarà automàticament en el rebut i les empreses no hauran de fer cap gestió per gaudir-ne. Es calcula que més de 4.100 activitats econòmiques de la ciutat es beneficiaran d’aquestes reduccions, més del 63% del total.

Inici del termini de pagament

Aquest dimarts s’obre el termini de pagament de la taxa de residus, tant per a activitats econòmiques com per a particulars. Les persones que no tinguin el rebut domiciliat poden fer el pagament fins al 16 de novembre. Els rebuts de la taxa de residus que estiguin domiciliats amb fraccionament es carregaran el 2 de novembre i el 28 de desembre. En cas de rebuts domiciliats amb un únic pagament, aquests es carregaran el 2 de novembre, amb un descompte addicional de l’1,5%. La domiciliació de les taxes i impostos municipals es pot fer fàcilment en qualsevol moment de l’any a través de la Seu Electrònica de l’Ajuntament de Terrassa: https://seuelectronica.terrassa.cat/pagaments, o trucant gratuïtament al servei del 010 (o al 900 922 010 si ho fas des de fora de Terrassa).

Les persones que vulguin que aquesta domiciliació sigui efectiva aquest mateix any, disposen de termini fins al 28 d’octubre per fer el tràmit. Tota la informació fiscal es pot consultar a la Seu Electrònica de l’Ajuntament de Terrassa https://seuelectronica.terrassa.cat/web/seu/calendari-fiscal-2020

Nou comentari