MónTerrassa
Terrassa acull el festival vegà a l’aire lliure més gran d’Europa
  • CA

Terrassa acollirà el festival vegà a l’aire lliure més gran d’Europa. Serà aquest cap de setmana, del 17 i 18 de setembre, al Parc de Vallparadís, en un esdeveniment que preveu acollir més de 15 mil persones. El Vegan Fest Catalunya està impulsat des de l’Associació Vegana de Catalunya creada per Juan León i la terrassenca Anna Garcia, i oferirà al llarg de tot el pulmó verd en ple centre de la ciutat activitats, actes i parades.

La jornada preveu donar cabuda entre 80 i 90 parades de mercat especialitzades en productes de proximitat i vegans. A més de la presència de més d’una vintena de food-trucks on es podran degustar “des dels aspectes més groumets del veganisme a la cuina quotidina i més tradicional”, segons van apuntar els seus organitzadors en l’acte de presentació. L’entrada al festival és gratuïta, i el preu de les consumicions l’estableix cada paradista o cuiner.

Gastronomia, tertúlies, música, parades…

L’objectiu del Vegan Fest és “conscienciar al màxim de persones possibles i donar a conèixer tots els avantatges de l’alimentació i l’estil de vida vegans”. En aquesta línia, el festival aposta per l’ús de material reciclable i compostable, i s’exigeix a tots els expositors que redueixin tot el que sigui possible l’ús de plàstic i de materials no biodegradables. “Volem unir forces amb tots els portaveus del veganisme a nivell nacional i internacional, pels animals, pel planeta i per la nostra salut, per fer-nos més responsables i conscients que el veganisme ajudarà a les pròximes generacions a viure en un món millor, més sa i respectuós amb els animals i el medi ambient”, clamen.

Per això, el festival va molt més enllà de la gastronomia, que és l’aspecte més identitari. Vallparadís acollirà també actuacions musicals, espectacles en viu, showcookins, tertúlies, firma de llibres, tallers i molt més. Especialment pensat per atraure persones que actualment no siguin veganes però que hi tinguin un interès a conèixer més de prop aquesta opció. Pots consultar el programa complet i detallat per zones i horaris clicant aquí.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Gironí. a setembre 15, 2022 | 08:43
    Gironí. setembre 15, 2022 | 08:43
    Considerava els vegans com una gent simpàtica i com cal, tot i no compartir en absolut les seves teories. Però d'ençà que vaig assistir a una xerrada sobre veganisme se'm van entravessar totalment; el munt de falsetats i bajanades que es van poder sentir allà no té fi ni compte. Algunes: "No hi ha cap planta verinosa". "Els vegans no poden contraure la tuberculosi". "El dentat humà demostra què som naturalment vegans". I així. De res em sevir preguntar si plantes com la cicuta, l'acònit, la nou vòmica, el llorer-cirerer, etc. eren o no verinoses: la resposta fou "No ho son" . I les vaques tuberculoses que?. Son veganes. Resposta. "Les vaques no poden ser tuberculoses". Els humans tenim ullals, el que demostra què som carnívors". "No és veritat". Així les escenes de cacera que mostren les pintures rupestres son senzillament un esport?. "Si". En fi, ja ho podeu veure. Tenia raó Einstein que rectificà la seva afirmació de què els vegans eren bones persones quan sabé que Adolf Hitler ho era.
  2. Icona del comentari de: Lluïsa Quevedo Junyent a setembre 17, 2022 | 10:42
    Lluïsa Quevedo Junyent setembre 17, 2022 | 10:42
    Hola, jo sóc vegetariana senzillament perquè crec q no podem seguir maltractant els animals q neixen per morir prematurament per donar plaer i q viuen miserablement. A part de la petjada ecològica. Segur q hi ha interessos creats com a tot arreu, però amb aquesta raó (dignitat pels animals), ja n'hi hauria d'haver prou per replantejar la nostra dieta. Salut Ll

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa