MónTerrassa
Teixidors estrena taller renovat per adequar-se al procés productiu
  • CA

El Taller Teixidors de La Factoria Social de Terrassa ha inaugurat aquest dimecres les seves instal·lacions, situades a l’Antic Condicionament Terrassenc. L’emblemàtic espai ha estat rehabilitat per adequar-se al procés productiu de la marca terrassenca, situada ara en aquest edifici patrimonial i històric amb un impressionant taller de telers de fusta manuals com els del segle XIX. La inauguració ha comptat amb una visita institucional amb diversos membres del consistori, encapçalats per segona tinenta d’alcalde de l’àrea de Promoció econòmica i Projecció de la Ciutat, Núria Marín, membres del Patronat i representants del teixit empresarial terrassenc. 

La FACT ha rehabilitat aquesta fàbrica tèxtil de 2500 m2 cedida d’ús per l’Ajuntament de Terrassa amb una inversió d’1 milió d’euros. En aquest espai, que compta actualment amb 20 telers de fusta manuals, els assistents han pogut observar en directe el procés de creació d’una peça tèxtil, des que arriben les matèries primeres fins a la confecció manual de cada manta, plaid o xal que després es comercialitza arreu del món. 

La remodelació inclou també la creació d’una zona de vestuari i de serveis, així com una zona comú de descans i menjador (amb zona office per al microones i àpats), que segueixen la normativa d’accessibilitat, i que vetllen per una millor qualitat laboral dels treballadors, actualment 20 persones amb discapacitat intel·lectual. 

Donant continuïtat a la tradició tèxtil de la ciutat

“És un orgull poder teixir els nostres productes en un edifici arquitectònicament excepcional com aquest, que és part del patrimoni històric i industrial de Terrassa, i que ens ha permès millorar els nostres processos productius i donar continuïtat a la tradició tèxtil de la ciutat, en un espai emblemàtic”, ha explicat durant l’acte d’inauguració el president de LaFACT, Xavier Queralt.

Per la seva banda, la tinenta d’alcaldia, Núria Marín, ha exposat que “Teixidors és un magnífic hereu de la vocació global i local de la ciutat, d’arrelament i de recerca de nous horitzons, amb visió internacional i empenta per arribar al mercat internacional amb un producte made in Terrassa”. “I ho fa aportant qualitat, respecte als orígens, sostenibilitat i innovació, així com inclusió de totes les persones i de totes les diversitats”, ha conclòs. 

Sobre el Taller Teixidors

El Taller Teixidors, empresa social de LaFACT, dissenya i produeix peces singulars per a la llar amb fibres naturals de màxima qualitat i amb traçabilitat. Des de 1983, Teixidors treballa amb telers manuals de fusta, de forma responsable amb la natura i amb un ferm compromís social. El taller dóna ocupació laboral a 21 persones amb discapacitat intel·lectual.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa