MónTerrassa
TecnoTalent Vallès, un projecte per impulsar la Indústria 4.0 i crear ocupació
  • CA
Presentació del projecte TecnoVallès
Presentació del projecte TecnoTalent Vallès | Aj. Terrassa

!--akiadsense-->

Aquest dijous s’ha fet l’acte telemàtic de presentació a les empreses del projecte TecnoTalent Vallès, emmarcat dins del programa específic Treball, Talent i Tecnologia del Servei de Mercat de Treball de la Diputació de Barcelona, que ha atorgat una subvenció de 380.265,92 euros a l’Ajuntament de Terrassa per al desenvolupament del programa, gestionat per Foment de Terrassa, SA. Aquesta subvenció es distribueix en dues anualitat 247.172,85 euros corresponents a l’any 2021 i 133.093,07 euros per a l’any 2022.

El programa, fruit de l’establiment d’aliances estratègiques entre diferents agents econòmics i socials del territori, contempla actuacions de promoció de l’ocupació de qualitat i de reactivació econòmica basades en l’impuls de la tecnologia i en l’acompanyament a la transició digital de les persones i les empreses cap a un model socioeconòmic sostenible, inclusiu, competitiu i igualitari.

El projecte TecnoTalent Vallès està liderat per tres ajuntaments de la comarca del Vallès Occidental: Castellbisbal, Ripollet i Terrassa, amb empreses i entitats publicoprivades representatives de la comarca. Es focalitza en el sector Salut i Benestar, tant pel que fa als productors i proveïdors de productes de la salut, com als canals de distribució i prestació de serveis. Amb aquest programa es vol impulsar l’evolució de les empreses d’aquest sector, en constant creixement i creador d’oportunitats laborals, cap a la Indústria 4.0 i contribuir a la seva transformació digital, a través de l’impuls de les competències digitals de les persones.

Orientat a majors de 45 anys i a dones

Aquest projecte pretén beneficiar tant les empreses vinculades a la cadena de valor ubicades en els nostres territoris, com les persones en edat de treballar que estiguin interessades a formar-ne part, tot beneficiant-se de tot un conjunt d’accions que tenen com a missió promoure el treball digne, la millora competencial del talent local i el creixement econòmic i sostenible del teixit empresarial a través de la tecnologia. Un dels reptes importants del projecte és el foment de l’ocupació de qualitat i evitar la destrucció de llocs de treball.

Per aconseguir-ho, s’oferirà orientació i capacitació professional a les persones participants en la iniciativa, que podran actualitzar les seves competències tècniques, cientificotecnològiques i transversals requerides per les empreses del territori. El projecte es dirigeix prioritàriament a persones en situació d’atur inscrites com a demandants d’ocupació, preferentment majors de 45 anys i dones, o persones amb infrarepresentació a la indústria o cadena de valor salut, com és el col·lectiu de joves entre 16-29 anys. Tot i prioritzar el col·lectiu de dones i majors de 45 anys, també es treballarà amb persones treballadores que es trobin en situació de precarietat laboral o que ocupen llocs de treball en risc de desaparèixer o amb necessitat de transformació.

Pel que fa al teixit empresarial, se’ls oferirà serveis a mida per impulsar la seva competitivitat, amb especial atenció a l’acompanyament i assessorament en la transició cap a la indústria 4.0. Entre altres accions, el projecte TecnoTalent Vallès posarà a disposició de les empreses participants estudis gratuïts de consultoria, processos de selecció a mida i finançament, disseny i execució de formacions en matèria tecnològica adaptades a les seves necessitats.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa