MónTerrassa
FOTOS | Taxis de Terrassa ajuden a col·lapsar Barcelona
  • CA
Taxistes de Terrassa ocupant Pau Claris | Salvador Cot

!--akiadsense-->

Un grup de taxistes de Terrassa s’ha concentrat aquest dilluns al matí per sumar-se a la vaga de taxistes. Els professionals del sector han quedat al KM 17 de la C-58 per desplaçar-se fins a Barcelona amb marxa lenta. Uns quilòmetres més enllà del punt de trobada s’han sumat a la comitiva taxis de Sabadell i Rubú. Tots plegats han fet cap a la Gran Via de la capital catalana.

Taxis de Terrassa s’han aplegat al carrer Pau Claris | Salvador Cot

!--akiadsense-->

La vaga indefinida col·lapsa la Gran Via, i també Passeig de Gràcia, en protesta per la suspensió del reglament de l’AMB que regula les llicències VTC. Concretament, la circulació es troba afectada entre el carrer Casp i la Diagonal. En el tram fins a Gran Via, han estacionat en quatre carrils i de Diputació a Diagonal els dos carrils centrals, de manera que el trànsit no està completament tallada i hi ha dos carrils per banda de pujada i baixada, inclosos els de bus i taxi. L’ambient a la zona és tranquil i s’hi han instal·lat carpes, on els taxistes passen l’estona fent diverses activitats mentre esperen el resultat de la reunió amb el Ministeri de Foment aquest migdia.

Taxis de Terrassa s’han sumat a la vaga indefinida | Salvador Cot

!--akiadsense-->

Els taxistes mantenen un únic i principal punt: el blindatge de les llicències i evitar la irrupció i la competència deslleial que suposen els vehicles de lloguer amb conductor (VTC), amb plataformes com Uber i Cabify. La decisió de mantenir les aturades es va fer ahir al vespre, en la que va ser la tercera assemblea de la jornada. A la Gran Via de Barcelona, en el tram entre els carrers Entença i Bailén, segueixen estacionats 1.600 taxis, segons fonts de la Guàrdia Urbana de Barcelona. La seva prioritat és “blindar les llicències urbanes” per poder desenvolupar la seva tasca, i deixen en un segon terme el conflicte de competències entre administracions, debat que també ha sorgit aquestes darreres hores.

Vaga indefinida de taxis, amb suport des de Terrassa | Salvador Cot

!--akiadsense-->

Taxistes de Terrassa ocupant Barcelona | Cristóbal Castro

!--akiadsense-->

Nombrosos taxistes de Terrassa s’han adherit a la vaga | Cristóbal Castro

!--akiadsense-->

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa