MónTerrassa
La tarifa del peatge de Les Fonts s’apuja un 5,4%
  • CA

La inflació derivada de la crisi de la covid-19 empenyarà a l’alça l’import de la majoria de serveis. Les vies de pagament que encara queden a Catalunya no en son una excepció i enguany incrementaran les seves tarifes un 5,4%, de tal manera que s’apujarà el preu del peatge de Les Fonts, així com tots els peatges que encara estan vigents a Catalunya i estan gestionats per la Generalitat de Catalunya.

Així doncs, tothom qui passi pel peatge de Les Fonts, haurà de pagar una tarifa un 5,4% més cara. També serà així pel tram de la C-16 entre Manresa i Sant Cugat del Vallès i el tram de la C-32 que transcorre entre Castelldefels i El Vendrell, a més del Túnel del Cadí i el Túnel de Vallvidrera (ambdós formen part de la C-16). Enguany no caldrà estar pendent de l’actualització de preus dels peatges del tram entre Tarragona i La Jonquera, de la C-33 de Montmeló a Barcelona i la C-32 al Maresme, ja que la concessió es va acabar el 2021 i han passat a ser vies d’alta capacitat públiques.

Aquest encariment del 5,4% pren com a referència la variació interanual de l’Índex de Preus de Consum (IPC) corresponent al mes d’octubre. Aquesta fórmula de càlcul automàtic també té en compte un coeficient corrector que modula la variació entre el trànsit real i el previst de tres anys enrere. Com que durant l’any 2021 els trànsits han estat menors que els previstos fa tres anys, la pujada d’aquest exercici s’aplicarà al 100%. Així, l’augment dels peatges contrasta amb el descens de l’any passat, quan les tarifes es van rebaixar un 0,8%.

Així doncs, la inflació serà una gran protagonista el 2022. Els problemes en la cadena de subministraments i l’encariment de les primeres matèries han provocat que l’Índex de Preus al Consum (IPC) hagi registrat taxes superiors al 5% durant la segona meitat del 2021, xifres sense precedents al llarg dels últims 30 anys. No obstant això, alguns serveis han optat per mantenir la congelació de tarifes pels efectes que encara s’arrosseguen de la pandèmia -com les tarifes del transport públic-, mentre que el govern espanyol intenta compensar la pujada del preu de la llum amb menys impostos.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: PAU a gener 01, 2022 | 02:34
    PAU gener 01, 2022 | 02:34
    ESTEM FARTS DE LLADRES.Amb la independència canviaran moltes coses.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa