MónTerrassa
Flaire de bona cuina i bolets amb l’arribada de la tardor a Terrassa
  • CA
Torras, Gómez, Ramírez i Forn, en l'acte de presentació de la campanya
Torras, Gómez, Ramírez i Forn, en l’acte de presentació de la campanya | Lluïsa Tarrida

!--akiadsense-->

La tardor a Terrassa és sinònim de bolets. Els egarencs som uns amants d’anar a buscar bolets però, sobretot, de menjar-nos-els. I amb aquesta idea al cap va néixer la campanya “Tardor de cuina i bolets”, impulsada pel Gremi Empresarial d’Hostaleria de Terrassa i comarca. Es tracta de la versió “evolucionada i adaptada als nous temps de l’anterior Tardor de caça i bolets”, ha manifestat el president de l’entitat Xavi Gómez, que ha manifestat que enguany participen 21 restaurants d’arreu del municipi i també de la comarca que oferiran plats per a tots els públics, elaborats amb el bolet com a protagonista.

Per la seva banda, el regidor de Turisme, Pep Forn, ha ressaltat que “el comerç i els restaurants donen vida i dinamitzen la ciutat, especialment en aquest tipus de jornades” i ha afegit “volem ser una referència gastronòmica i ens agrada recuperar productes de proximitat. Jornades com aquestes ens fan sentir orgullosos, ens projecta com a ciutat i ens cohesiona com a societat”. L’acte també ha comptat amb la regidora de Comerç, Jennifer Ramírez, que ha expressat la importància de “la implicació de tots els agents econòmics i socials” per tirar endavant “un producte de qualitat” que ajuda a “visibilitzar el teixit associatiu i els comerços de proximitat. Per Ramírez, la Tardor de Cuina i Bolets és una iniciativa que “suma oferta turística, gastronomia i oci, el que la fa una fórmula d’èxit”.

Acte de presentació de la campanya Tardor de cuina i bolets
Acte de presentació de la campanya Tardor de cuina i bolets | Lluïsa Tarrida

!--akiadsense-->

Fira del Bolet

A més del Gremi, l’altra entitat implicada en la campanya és el Mercat de Sant Pere. El president de l’Associació de Paradistes del Mercat, Ignasi Torras, ha subratllat la “il·lusió i esperança” que suposa aquesta campanya en un any en què “hem tingut dificultats però també alegries”. Seran prop de 50 expositors i més de 10 boletaires els que participaran en la Fira del Bolet que enguany arriba a la XIV edició. “Volem aconseguir que els nostres companys del barri se sumin a fer una associació encara més potent”, ha reblat Torras.

Organitzada amb el suport de Sir Cinnamon, la XIV Fira del Bolet tindrà lloc el proper dissabte 9 de novembre als carrers Ample, Plaça del Triomf i carrer Francesc Salvans (entorn del Mercat del Triomf). S’iniciarà a les 9.15h del matí amb la lectura del pregó. La jornada s’allargarà amb diverses activitats fins a les 16h.

A la fira s’ho poden trobar bolets d’arreu de Catalunya però també castanyes de proximitat. A més, hi haurà tallers d’oficis demostratius i les parades del Mercat i del barri de Sant Pere que oferiran els seus productes. Dins de la campanya, també s’emmarca la realització d’unes auques explicatives dels diversos tipus de bolets i les seves característiques i la sensibilització sobre la necessitat d’una sostenibilitat ambiental.

Es manté una de les activitats que té més bona rebuda com és l’aula de micologia que anirà a càrrec de Marc Casabosch. Serà de 9.30 a 16h i el biòleg i micòleg de la Societat Catalana de Micologia ajudarà a conèixer millor les propietats de cadascun dels bolets que podem trobar en el nostre entorn.

Degustacions de tapes de cuina i bolets.

D’ 11 a 14 h. Vial sud del Mercat del Triomf.

D’ 11 h a 14 h. Aula demostrativa de plats de temporada amb bolets: Professors i alumnes dels cicles de Cuina i Gastronomia de l’INS Cavall Bernat. Vial sud del Mercat del Triomf.

De 12.30 a 13.30 h. Showcooking a càrrec de J.Leon, un dels millors Xefs vegans del moment acompanyat per Ivan Rubio, xef vegà alternatiu. Interior del Mercat del Triomf.

Espai infantil i entitats

De 10 a 10.20 h. Ball de l’Associació la Papallona de Sant Pere. Escenari davant Mercat del Triomf

D’ 11 a 11.30 h. Conta contes a mans de Rosa Aguado. Escenari davant Mercat del Triomf.

D’ 11.30 a 12:30 h. Gimcana «a la Recerca dels bolets». Escenari davant del Mercat del Triomf.

De 12.30 h a 13.30h. Taller «l’art del teatre». Vial Nord del Mercat del Triomf.

De 13.45 h a 14 h. Ball de l’ Associació la Papallona de Sant Pere. Vial Nord del Mercat del Triomf.

De 14 h a 14.45 h. Performance de la mà de Sharpen Strokes. Escenari davant Mercat del Triomf.

La Fira del Bolet és un dels plats estrella de la campanya, però la iniciativa va molt més enllà. Durant aquest mes de novembre, com ja s’ha mencionat té lloc les XXII Jornades Gastronòmiques de la Cuina i els Bolets que ofereixen els restaurants de la ciutat i a més es poden gaudir de diverses excursions i rutes pel Parc Natural de Sant Llorenç pensades expressament amb la temàtica dels bolets i la tardor. I encara més, hi ha un paquet turístic específic anomenat “cuina i bolets”, amb àpats i visites guiades per Terrassa.

Tota la informació sobre la Tardor de Cuina i bolets clicant aquí

Alguns dels plats que es podran degustar dins de les Jornades Gastronòmiques
Alguns dels plats que es podran degustar dins de les Jornades Gastronòmiques | Lluïsa Tarrida

!--akiadsense-->

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa