MónTerrassa
Tanca un establiment històric a Matadepera
  • CA

Matadepera diu adéu a un establiment amb molta història. L’Estanc Margarit, situat al carrer Sant Joan, 33, fa una setmana que ha tancat les seves portes. El nou estanc de la carretera de Terrassa ha comportat el tancament d’aquest establiment que des de feia 30 anys el regentava Pepe Margarit, i abans que ell, el seu pare. Així ho anuncien a la pàgina web de l’Ajuntament del municipi, que recorda que aquest espai havia acollit també la centraleta de telèfons del poble i una botiga on s’hi podia comprar de tot.

“Han estat 33 anys, que resulta ràpid de dir”, comenta Margarit. “Encara que no deixa de ser un tòpic, per aquí hi ha passat tot el poble. És per això que no puc deixar d’estar molt agraït a tots els amics i coneguts que han format part d’aquest establiment durant tant de temps”, exposa al seu municipi.

Carrer Sant Joan als anys 40, quan es va inaugurar l’estanc que estaria situat a l’esquerra de la fotografia | Ajuntament de Matadepera

Història de L’Estanc Margarit a Matadepera

Josep Maria Margarit i Germà, alcalde de Matadepera entre 1960 i 1965 i pare de Pepe Margarit, havia aconseguit la llicència per obrir l’estanc als anys quaranta. En aquells moments només era un estanc, i posteriorment, va passar a acollir també la centraleta telefònica del poble, de la que n’era responsable la Vídua Valls. Al 1956 se’n va encarregar Dolors Coll i Torres, esposa de Margarit. La centraleta va ser de les últimes a automatitzar-se a nivell estatal i en ella hi van treballar quatre de les filles del matrimoni: Maria, Carme, Rosa i Anna.

Al binomi “estanc – centraleta” s’hi va afegir també durant molts anys “una botiga on s’hi podia trobar de tot, des de petards per Sant Joan a llibres escolars”, exposen. Als anys 80 va passar a encarregar-se de l’establiment el fill de l’ex alcalde, en Jordi, i posteriorment, a finals d’aquella dècada, va passar a mans d’un altre fill i el que fins ara era el propietari, Pepe Margarit.

Pepe Margarit amb el rellotge que va estar anys presidint la botiga a l’Estanc Margarit | Aj. de Maradepera

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa