MónTerrassa
Taigua congela les tarifes de l’aigua a Terrassa pel 2021
  • CA
Model de factura de Taigua
Model de factura de Taigua | Taigua

!--akiadsense-->

L’any vinent, l’Ajuntament de Terrassa mantindrà les tarifes congelades per setè any consecutiu, d’acord amb la voluntat de l’equip de Govern de garantir el dret de l’aigua a totes les persones i unitats familiars de la ciutat, especialment, a les més vulnerables i amb risc d’exclusió residencial.

També revisarà l’estructura tarifària actual per trams. Actualment, s’estableixen uns barems perquè, a mesura que s’incrementa el consum, el preu de l’aigua (€/m3) també augmenta, tot i que la principal repercussió econòmica d’aquest increment en el rebut correspon al cànon de l’aigua de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) i, en menor mesura, a la tarifa del servei municipal. Aquesta revisió es farà en col·laboració amb l’Observatori de l’Aigua de Terrassa (OAT), que és l’òrgan que articula la participació de la ciutadania en la definició de les polítiques i en les decisions estratègiques que afecten el servei d’abastament.

Per tal de millorar el sabor i la qualitat de l’aigua, el 2021 s’ha previst instal·lar nous mesuradors que intervenen en el procés de potabilització de l’aigua i iniciar els treballs d’un nou dipòsit de laminació a la planta potabilitzadora d’Abrera. A més, per millorar l’eficiència de la xarxa, es faran actuacions a les estacions elevadores a les principals artèries de transport i distribució i es continuarà amb el pla de renovació de canonades. Tot plegat, amb l’objectiu de reduir avaries i millorar el rendiment del sistema. També es milloraran els sistemes tecnològics de gestió interna de l’empresa. En total es preveu destinar 4,2 milions d’euros al 2021.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa