MónTerrassa
Sun Rius: “L’estalvi no justifica tancar la seu de la Cambra a Sant Cugat”

Delegada d’una Delegació que tanca, substituïda per una web, Sun Rius (Barcelona, 1953) és metgessa i comerciant, dues professions que requereixen un tracte tan personal com sigui possible. Potser per això valora molt la descentralització i la proximitat (“donar valor al tracte humà, diu), just el contrari del que significa l’emininació del local que la Cambra de Comerç de Terrassa ha tingut, des de fa molts anys, a Sant Cugat. 

Vostè és la delegada de la Cambra de Comerç de Terrassa a Sant Cugat, una delegació que tanca la porta amb una explicació d’estalvi econòmic. Les quantitats justifiquen eliminar la seu física?

– Per a mi l’estalvi economic està lluny de ser un motiu que justifiqui el tancament de la delegació fisica de St Cugat. Si fos així, en aquest moment no s’estaria parlant de gastar més d’un milió d’euros en remodelar la seu de la Cambra de Terrassa, sense tenir clara la funcionalitat d’aquesta obra ni la rendibilitat que s’en traurà. Si hem de ser estrictes a l’hora de gastar diners, ho hem de ser a tots nivells i puc assegurar que mantenir Sant Cugat, amb ganes d’optimitzar l’espai que ja tenim, significa recuperar la Delegació tancada desde l’inici de la pandemia i, per tant, un punt de proximitat al territori. Un lloc que dona valor al tracte humà a tot l’empresariat de la zona.

Sun Rius és metgessa i comerciant

– Quan Ramon Talamàs, president de la Cambra, li va oferir el càrrec va comentar-li la possibilitat del tancament de la seu dins del mateix mandat?

– Mai no es va parlar de tancar la delegació fisica fins ja entrat el mandat del plenari actual. Si hagués estat així, la meva acceptació del càrrec hauria anat vinculada al manteniment de la Delegació. Mai no hauria acceptat el càrrec si hagués sabut que la Cambra tancaria la Delegació.

– Aquesta intenció va aparèixer com a proposta en algun moment de la passada campanya electoral?

– Durant la campanya mai no es va parlar d’aquesta intenció. Ans el contrari, en la nostra candidatura, Eines de País, va ser un dels reptes a aconseguir i mantenir perquè considerem que el teixit empresarial que constitueixen les tres poblacions que en depenen -Sant Cugat, Rubí i Castellbisbal-, el més gran de la demarcació, es mereix aquest tracte de proximitat en tota l’amplitud que la Cambra li pot donar.

– Li consta que s’hagi consultat la decisió al teixit empresarial santcugatenc o a les institucions de la ciutat?

– Desde la Cambra no s’ha fet mai. Jo personalment ho vaig parlar amb el llavors president de Sant Cugat empresarial, Joan Franquesa, i amb la tinent d’alcaldia i regidora de comerç, Elena Vila, i ambdós es van mostrar sorpresos de no conèixer aquesta decisió i, al mateix temps, contrariats pel tancament.

– Què distingeix una delegació virtual de l’operativa digital habitual dels serveis centrals de la Cambra?

– Jo diria que res. Aquesta web es un nexe de la central de la Cambra amb les referències a les tres poblacions, però igual com es podria accedir desde la general de la Cambra a totes les poblacions de la demarcació o més enllà. És més la publicitat que s’ha fet de la nova web que ha incentivat a tothom a consultar-la per veure què hi havia de nou.

– Vostè va ser elegida dins la candidatura d’Eines de País. Quina posició manté el seu grup sobre aquesta decisió?

– Oposició absoluta al tancament de la seu física de la delegació Castellbisbal, Rubí i St Cugat. Per a nosaltres, descentralitzar dona opció a ser més coneixedor dels problemes del territori i així donar un tracte més personalitzat.

Sun Rius, va ser elegida dins la candidatura d’Eines de País

Nou comentari

Comparteix