MónTerrassa
Una start-up de la UPC rep 20.000€ del projecte europeu Galàctica

L’start-up Kreios Space, fundada per set estudiants de l’Escola Superior d’Enginyeries Industrial, Aerospacial i Audiovisual de Terrassa (ESEIAAT) de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) ha estat una de les 46 pimes europees seleccionades pel projecte Galàctica de la Unió Europea, que impulsa solucions innovadores amb aplicació en els sectors tèxtil i aeroespacial. L’start-up rebrà un finançament total de 20.000 euros.

Kreios Space és la primera start-up de l’Estat espanyol centrada a desenvolupar un nou sistema de propulsió elèctrica per a satèl·lits que operen en òrbites baixes. Els seus fundadors son Max Amer, Adrià Barceló, Iker Blanco, Francisco Boira, Francisco Bosch, Jan Mataró i Adrián Senar, i es va crear amb el suport del programa Emprèn UPC.

La solució que han creat és sostenible, completament elèctrica i no genera brossa espacial ni necessita de combustible fòssil. Gràcies a aquest projecte serà possible accedir per primera vegada a les òrbites terrestres molt baixes, anomenades VLEO, la qual cosa té avantatges significatius per a les operadores espacials, com ara que els satèl·lits puguin orbitar més a prop de la Terra.

Objectiu: captar una inversió de 2,5 milions d’euros

L’equip s’ha marcat l’objectiu d’acabar el primer sistema ABEP completament funcional per a l’any 2024. Per això, “hem d’aconseguir captar una inversió de 2,5 milions d’euros a les dues properes rondes d’inversió que tenim previstes”, explica Senar. Actualment, es troben a la primera ronda i ja estan tancant col·laboracions amb diferents entitats per al testeig i el desenvolupament conjunt de missions en un entorn aeroespacial real.

Kreios Space ja compta amb diferents reconeixements internacionals, com ara el premi al programa d’acceleració Barcelona Activa 2022, el premi europeu Hackathon 2021 i ara s’afegeix el reconeixement atorgat pel programa Galàctica. Així mateix, va rebre un dels premis del concurs Explorer 2021 impulsat pel Banc Santander. A més, ha estat una de les iniciatives de negoci presentades al 4YFN 2022, que ha tingut lloc en paral·lel a l’edició del Mobile World Congress (MWC Barcelona).

Més sobre el projecte Galàctica

El projecte Galàctica és un consorci interregional que involucra vuit països de la UE on participen vuit clústers d’innovació dels sectors de fabricació avançada, aeronàutica, aeroespacial i tèxtil, una xarxa d’inversors, i una incubadora i acceleradora d’empreses. Galàctica inclou el programa Pioneer Acceleration, que ha seleccionat Kreios Space per impulsar-ne la seva incubació empresarial i mentoria amb un finançament de 20.000 euros.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa