MónTerrassa
Som Energia engega una campanya d’instal·lacions fotovoltaiques al Vallès
  • CA

La cooperativa de consum d’energia verda, Som Energia, posa en marxa una quarta compra col·lectiva d’instal·lacions d’autoproducció fotovoltaica al Vallès Occidental. Les tres primeres compres van permetre instal·lar plaques fotovoltaiques a més de 300 habitatges de persones sòcies de la zona, i amb aquesta nova campanya, per nom ‘Impuls Solar Vallès 4’, calculen que seran prop de 400 habitatges el que comptaran amb plaques solars a les seves taulades.

Aquesta nova campanya segueix l’exemple d’altres experiències prèvies de la cooperativa, amb l’objectiu que cada vegada siguin més habitatges els que puguin adquirir una instal·lació fotovoltaica d’autoproducció. En aquesta quarta compra s’acceptara un total de 75 inscripcions

L’empresa Bancells Ecotècnics serà l’encarregada d’oferir el servei integral de la compra (assessorament, material, instal·lació, tramitació de subvencions en ca que n’hi hagi, posada en marxa i legalització). Les persones que finalment participin de la compra col·lectiva Impuls Solar Vallès 4 podran escollir entre nou configuracions que ofereix l’empresa.

Les inscripcions per a ‘Impuls Solar Vallès 4’ ja estan obertes

Les inscripcions per Impuls Solar Vallès 4 ja estan obertes a totes aquelles persones de la comarca que siguin sòcies de la cooperativa i que vulguin i puguin tenir una instal·lació fotovoltaica per produir-se la seva pròpia energia.

Més de 300 habitatges amb tres campanyes

Les cobertes fotovoltaiques de la primera compra col·lectiva es van finalitzat a inicis del 2020, i va comptar amb un total de 88 habitatges. La potència total d’aquestes 88 instal·lacions solars d’autoproducció domèstica és de 246,9 kWp, que permeten una producció anual estimada de 296 MWh.

Davant l’èxit de la primera tirada, van dur a terme la segona al setembre del mateix any i va comptar amb 130 llars. La tercera, al setembre de 2022, va comptar amb gairebé 120 habitatges. Ara, amb les 75 cobertes d’autoproducció fotovoltaica previstes en la quarta campanya, seran més de 400 habitatges amb plaques solars al Vallès.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa