MónTerrassa
Ja es poden sol·licitar les beques menjador per al curs vinent a Terrassa
  • CA

Ja s’ha obert la convocatòria per accedir a les beques menjador per al curs escolar de l’any 2022-23. Des d’aquest dilluns, 25 d’abril, i fins al 13 de maig, inclòs, l’Ajuntament de Terrassa obre el període per sol·licitar els ajuts econòmics, els quals poden anar des del 70 per cert a la totalitat del cost del servei, segons els barems de l’escola pública.

Aquelles persones que durant aquest curs 2021-22 ja han estat beneficiàries d’un ajut rebran un missatge de text al seu telèfon mòbil amb un enllaç. Aquesta URL envia a l’esborrany per renovar l’ajut per al curs vinent. Caldrà revisar-lo de forma detallada i validar-lo, si les dades són correctes. En el cas que es vulgui presentar alguna esmena a l’esborrany, caldrà fer-ho a través de la Seu Electrònica de l’Ajuntament de Terrassa.

Nou sol·licitant de beca menjador

Aquelles famílies que és la primera vegada que volen sol·licitar l’ajut per al menjador o que no han rebut SMS amb l’esborrany podran fer la seva petició des d’aquest dimarts, dia 26 d’abril, i fins al 13 de maig, a través del mateix formulari que trobaran a la Seu Electrònica. En aquest cas, es reclamarà diferent documentació com ara el DNI, passaport o NIE de l’infant beneficiari i de les persones progenitores o tutores, així com el número d’identificació de l’alumne/a (el que es coneix com a IDALU).

Des de l’Ajuntament es recorda que en cas que els progenitors estiguin separats, també caldrà presentar un conveni de regulació amb la pensió d’aliments o compensatòria establerta. També en els casos d’acollida legal o situacions de violència masclista, es reclamarà presentar documentació acreditativa corresponent. Un cop es comuniqui la resolució per a cada família, l’Ajuntament de Terrassa pot complementar fins el 100% els ajuts de totes aquelles famílies que els Serveis Socials municipals valorin i considerin necessari.

Ajuts per a famílies monoparentals

En el cas de les famílies monoparentals, l’Ajuntament valorarà cada situació, en cas que l’ajut no hagi estat atorgat per la Generalitat per barems econòmics. Aquests ajuts es van començar a atorgar el 2019, en detectar els Serveis Socials municipals que a la ciutat hi ha un seguit de famílies monoparentals que, tot i superar el límit d’ingressos que estableix la Generalitat, presenten perfils de risc social. Generalment, es tracta de famílies formades per una dona i un o més fills, que superen per poc el límit econòmic.

El tinent d’alcalde de Drets Socials, Noel Duque, recorda que “la igualtat d’oportunitats per a tots els infants de la ciutat és una prioritat per al govern municipal” i que, “amb aquests ajuts, infants i joves de Terrassa que es troben en una situació familiar amb dificultats econòmiques podran optar a gaudir d’un espai educatiu al migdia que, a més, millori la qualitat alimentària”. Durant el curs 2021-2022 s’han rebut un total de 7.634 sol·licituds d’ajuts per a cobrir la despesa de menjador escolar, de les quals s’han concedit 6.322.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa