MónTerrassa
Un veí d’Avinyonet pren a Matadepera ser el poble més ric de Catalunya
  • CA

Els municipis madrilenys de Pozuelo de Alarcón, Boadilla del Monte i Alcobendas, i els barcelonins Matadepera i Avinyonet del Penedès, són els que més renda bruta declaren de tota l’Estat, segons les dades fetes públiques aquest dimarts per l’Agència Tributària.

Per primer cop però, el municipi matadeperenc perd la condició de poble més ric de Catalunya, ja que Avinyonet -un poble de 1.669 habitants i que fins ara no figurava entre el top 10- s’ha enfilat fins al número 2 estatal i 1 català. Avinyonet del Penedès compta amb una renda bruta de 57.843 euros quan l’any passat era de 27.917 euros, així que pràcticament s’ha duplicat en 365 dies. Segons fonts d’Hisenda a TV3, aquest salt en la renda d’Avinyonet del Penedès s’explicaria pel cobrament de dividends d’unes accions d’una empresa d’oli per part d’un dels seus veïns. I com a conseqüència ha fet pujar la mitjana del municipi.

La renda bruta mitjana de Matadepera es va situar en 2017 en 55.579 euros, la qual cosa situa el municipi en el lloc número 4 del rànquing de renda bruta declarada de tot l’Estat, segons les dades fetes públiques per l’Agència Tributària, que només inclouen a localitats amb més de 1.000 habitants. Matadepera figura en la posició número 2 de l’Estat i la 1 a Catalunya. En comparació amb l’any anterior, la renda mitjana de Matadepera ha variat en 1.466 euros (un 2,71% en percentatge). Aquesta gràfic representa com ha anat evolucionant des de 2013 la renda mitjana a Matadepera

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa