MónTerrassa
Sin Vivienda alerta: “Per cada desnonament, hi haurà una ocupació”
  • CA

El Colectivo Sin Vivienda ha estat molt clar en el seu darrer missatge: “per cada desnonament que es produeixi, hi haurà una nova ocupació. La consigna ha quedat reafirmada en la darrera assemblea informativa que va tenir lloc al Centre Cívic Montserrat Roig ara fa uns dies.

No és l’única acció que l’entitat ha exposat. La segona més important és l’exigència de saber on son els immobles de la SAREB a Terrassa. El col·lectiu reclama a l’Ajuntament de Terrassa que identifiqui els immobles que pertanyen a aquesta societat gestora que s’ocupa de vendre i llogar els habitatges de les entitats bancàries (Santander, Caixabank i Sabadell, les quals en son accionistes juntament amb el Fons de Reestructuració Ordenada Bancària). “Tenim coneixement que a Terrassa tenim 491 pisos en condicions de ser habitats, més de 103 unitats d’obres en construcció i 104 solars disponibles. Entenem que tot aquest parc d’habitatge pública ja existeix perquè tot el que la SAREB té ho ha comprat amb diners públics, per tant, ha d’estar a disposició de cedir-les en règim de lloguer social”, recalquen.

Més mobilització i ajuda externa

Sin Vivienda va presentar en aquesta assemblea la nova estratègia per aquest 2022 i 23. Ho va fer de la mà de la seva portaveu, Pilar de Dios, que va exposar les reclamacions i accions que s’han fet en els darrers anys i com es presenta el futur. En el balanç, no hi va sortir ben parat l’Ajuntament de Terrassa, ja que consideren que hi ha una “falta de compromís de veritat de l’equip de govern municipal. L’alcalde i la regidora de Territori s’inhibeixen descaradament de la problemàtica de fons. Els va bé personalitzar el culpable i així a ells no els esquitxa. Però exigim una responsabilitat directe del regidor de la Taula d’Emergència Social on quedin fixats uns objectius clars i que passin comptes amb les entitats socials de manera quinzenal”.

El Col·lectiu també va informar que reforçarà les seves accions amb la participació “de persones que pertanyen a organitzacions especialitzades en aquests processos judicials i socials. Tota ajuda és poca davant l’agressió del dret constitucional a l’habitatge”, van dir. A més, es va acordar iniciar una campanya de mobilització perpètua a la via pública, amb presència a actes ciutadans i en el ple municipal, deixant clar el seu malestar amb el govern de TxT, els bancs i els jutjats.

Finalment, des de la comissió de suport jurídic de Sin Vivienda van subratllar la millora palpable amb els advocats d’ofici assignats en casos de desnonaments gràcies a la formació i suport que s’està duent a terme des del Col·legi d’Advocats de Terrassa i Comarca.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa