MónTerrassa
La Setmana Cultural de la UPC torna amb música, festa i noves activitats

La Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) torna a celebrar enguany la Setmana Cultural a Terrassa amb més d’una cinquantena d’activitats, els dies 9, 10 i 11 de maig. Enguany, la festa arriba “amb la mateixa força que tenia abans de la pandèmia”, informen des de la universitat. Entre aquestes activitats, destaca el primer Bouncy Ball Challenge (BBC), un concurs d’enginyeria química on els participats han de crear la pilota de polímer que més boti. A més, les tradicionals paelles de germanor de dijous també es faran dimarts i dimecres.

Al llarg d’aquests tres dies, la comunitat universitària egarenca podrà gaudir durant tres dies d’esports, concursos, jocs, conferències, tallers, teatre, gastronomia, castells i de molta música; i es tancarà amb la tradicional macrofarra a la sala La Rasa de Terrassa. La major part de les activitats tindran lloc al pàrquing de l’edifici TR5, a l’edifici TR5 (c/Colom 11), a l’edifici TR1 (c/Colom 1) , al CITM (c/ de la Igualtat ,33) i a la plaça del Campus.

Noves activitats: un concurs per crear la pilota que més boti

El plat fort de la Setmana Cultural arribarà el dimecres dia 10 amb el Bouncy Ball Challenge (BBC). Equips formats per dos o tres estudiants es tancaran durant 40 minuts al laboratori de Medi Ambient de l’ESEIAAT per fabricar la pilota de polímer que més boti, amb una formulació predeterminada, o una altra que ells creïn. Després dels 40 minuts, els equips sortiran al vestíbul de l’edifici històric de l’ESEIAAT i competiran més aconseguir el bot més alt.

A més, les tradicionals paelles de germanor del dijous es cuinaran i es menjaran també dimarts i dimecres.

La música, protagonista de l’últim dia de la Setmana Cultural

La música té també el seu lloc destacat amb una dotzena de concerts de DJ’s, grups o solistes. El plat fort tindrà lloc el dijous dia 11 a la plaça del Campus, amb quatre grups en directe des de les 16h fins passades les 21h. A les 23h tots els estudiants celebraran la festa gran de la universitat a Terrassa al local La Rasa.

Més activitats

A part d’aquestes activitats, també hi haurà competicions de bàsquet, pàdel, vòlei, squash, futbol, escacs i fins i tot jocs de taula. També hi haurà un concurs d’oratòria, un torneig de Mario Kart o de Valorant, o representacions d’una micro-obra titulada “Entrevista de feina”. Hi haurà també tallers d’estampació, de figures d’animació, de renderització i escultura, de ChatGPT, de creació de cinemàtiques de Roblox, o de textiles intel·ligents.

Per la seva part, l’ONG Green Peace oferirà una conferència sobre l’emergència climàtica i  el Centre per a la Cooperació i el Desenvolupament (CCD) de la UPC presentarà els projectes que ha dut al llarg dels seus 30 anys d’existència.

El programa complet es pot consultar clicant en aquest enllaç.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa