MónTerrassa
Set nous projectes d’empreses busquen un futur al ‘DemoDay’ de l’UPC

Una vintena d’estudiants de l’Escola Superior d’Enginyeries Industrials, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa (ESEIAAT) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UPC) ha desenvolupat un total de set nous projectes d’empresa que avui es donen a conéixer al DemoDay, una jornada organitzada per ‘UPC Emprèn Terrassa’ on es presenten públicament els projectes a possibles inversors de projectes d’empresa.

Els set nous projectes son:

  • Una dutxa eco intel·ligent per a persones grans o amb diversitat funcional que automatitza tot el procés de dutxa.
  • Uns mini dispositius en forma de tap que converteixen en bombetes o purificadors d’aigua les ampolles de plàstic d’un sol ús.
  • Una proposta d’empresa generadora de publicitat col·laborativa.
  • Un mercat virtual de material de muntanya de segona ma.
  • Una plataforma d’inversió per adquirir participacions immobiliàries que posa a l’abast de petit inversors les avantatges i els rendiments d’un mercat de difícil accés.
  • Una APP per crear grups d’amics i contactar amb altres.
  • Un nou sistema que localitza drons de forma més precisa i econòmica que els actuals.

Un impuls perquè els projectes d’empresa es facin realitat

L’acte vol servir per tal que aquests projectes puguin abordar una fase de producció, comercialització i assoliment de finançament per sortir al mercat, tal i com ho van fer els projectes que es van presentar l’any passat i que també participen a l’acte per tal de servir d’exemple als projectes d’empresa d’enguany.

Exemples de projectes d’empreses de l’any passat

Tres de les cinc empreses creades l’any passat han aconseguit prop d’un milió i mig d’euros de finançament i altres dues ja estan en fase de producció i comercialització dels seus productes.

Les empreses CrossZion, que fabrica cremes antiinflamatòries contra el dolor muscular, i ZCornius, un joc educatiu per aprendre a estimar i tenir cura de a les mascotes, ja estan en fase de producció de les seves primeres unitats.

Per altra banda, Kreios Space, un sistema de propulsió elèctric per nanosatèl.lits en òrbites baixes, ja ha aconseguit 300.000€ de finançament; i Nuwe, una plataforma gamificada que permet a les empreses contractar i fidelitzar talent tecnologia, ha posat en marxa una ronda de finançament per aconseguit un milió d’euros. També els estudiants creadors de Wecaria han aconseguit 200.000€ en la seva primera ronda de finançament.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa