MónTerrassa
Secot BCN s’adhereix a la xarxa de col·laboradors de Reempresa
  • CA

L’associació Secot BCN s’ha adherit a la xarxa de col·laboradors del Centre de Reempresa de Catalunya, el mercat de compravenda de petites i mitjanes empreses, amb l’objectiu de fomentar la compravenda de negocis al nostre país. Secot BCN és una associació de voluntariat sènior d’assessorament empresarial que treballa per ajudar i acompanyar a persones emprenedores, autònoms i empreses en els seus projectes d’implantació, creixement o replantejament empresarial.

L’objectiu d’aquesta col·laboració és disseminar els serveis, recursos i el mercat de la Reempresa entre els membres i usuaris de l’associació. Així doncs, les empreses i persones que la Secot derivi a Reempresa, podran rebre atenció i acompanyament personalitzat tant per si el que volen és cedir la seva empresa com si el que desitgen és adquirir-ne una en funcionament.

Antoni Abad, president de la Cecot i de Reempresa, exposa que “des de Cecot tenim moltes ganes de poder generar oportunitats conjuntament. No destruir el teixit empresarial és transcendental per l’economia i la societat en general i aquests són valors que compartim plenament amb la Secot”.

Per la seva banda, el president de Secot BCN Roberto de Dalmases, “la signatura d’aquest conveni de col·laboració és molt important ja que podrem posar a disposició dels usuaris i usuàries de Secot una nova via d’emprenedoria sense la necessitat de crear una empresa des de zero.”

L’objectiu de Secot BCN: Afavorir la continuïtat de les empreses

“Tan important com la creació d’empreses és afavorir la continuïtat i el creixement de les ja existents”, afirmen en un comunicat. En aquest sentit, el programa Reempresa és un model d’emprenedoria i creixement empresarial que consisteix en un mecanisme segons el qual una nova persona emprenedora pren el testimoni en la gestió d’una companyia ja existent.

Reempresa va iniciar el servei a l’any 2011 i ha assolit més de 3.400 reempreses d’èxit, les quals han generat més de 162 milions d’euros d’inversió induïda i han salvaguardat prop de 9.700 llocs de treball a Catalunya. Actualment, a la web del Centre de Reempresa de Catalunya hi ha més de 1.300 negocis que busquen un relleu.

Per altra banda, els motius de cessió de negocis són molt diversos: des de la jubilació (37,5%) fins a canvis de professió (17,86%) o per problemes de salut (8,93%).

“L’acord signat entre les dues entitats significa sumar esforços, informació i recursos per augmentar el rendiment d’un model de creixement empresarial que podria evitar el tancament del màxim nombre d’empreses durant el temps d’execució del programa al territori i salvaguardar llocs de treball, tal i com sha demostrat en aquests anys de funcionament del projecte”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa