MónTerrassa
Sant Julià de Lòria i Terrassa, nous aliats en projectes culturals
  • CA

El municipi andorrà de Sant Julià de Lòria ha trobat en la ciutat de Terrassa un gran aliat per impulsar projectes culturals. Aquest diumenge, 14 de novembre, una delegació del Comú d’aquesta localitat, encapçalada per Josep Majoral, Cònsol Major, i Mireia Codina, Cònsol Menor, s’ha reunit amb la tinenta d’alcalde de Promoció Econòmica i Projecció de la Ciutat, Núria Marín; i el regidor de Projectes Audiovisuals, Pep Forn.

La trobada ha comptat amb una visita en un dels centres més atractius i que més capta l’atenció dels andorrans: el Parc Audiovisual de Catalunya a Terrassa. I és que ambdós municipis han explorat diferents vies de cooperació per tirar endavant projectes relacionats am bel cinema i l’audiovisual. També, un dels focus d’interès ha estat el patrimoni immaterial de la humanitat de la UNESCO. Arran d’aquest interès mutú i fruit de la bona sintonia entre les dues localitats, la tinenta d’alcalde i el Cònsol Major han signat un manifest en el qual es recull la voluntat de tramitar un conveni formal de col·laboració “per tal d’avançar en la realització del projecte de cooperació cultural “Immaterials”.

Sant Julià de Lòria aspira a convertir-se pròximament en Ciutat Creativa de la UNESCO, en la categoria de l’Artesania i les Arts Populars. Recordem que Terrassa actualment n’és la coordinadora, juntament amb la ciutat coreana de Busan, i que està inclosa en aquesta xarxa gràcies al seu potencial audiovisual i especialitzat en cinema. De fet, l’any 2017 es va convertir en la primera ciutat de l’Estat que era inclosa dins de la Xarxa de Ciutats Creatives, la qual compta actualment amb 246 ciutats membres, només divuit de les quals situades el mateix àmbit que el terrassenc (Busan, Sydney, Roma, Mumbai, Sarajevo, Potsdam, Łódź, Sofia, Vitola, Valladolid,  Yamagata, Galway, Bradford, Bristol, Santos, Wellington i Qingdao).

Visita d’una delegació de Sant Julià de Lòria al Parc Audiovisual de Terrassa | Rafel Casanova BCF

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa