MónTerrassa
Rosales, treballadora de SERHS: “No sabem quan tornarem a cobrar”

El passat 13 de març va ser l’últim dia que les escoles van obrir. Amb la declaració de l’estat d’alarma es van suspendre les classes i els serveis de menjador als centres escolars. La situació d’incertesa va portar a l’empresa concessionària a les escoles públiques de Terrassa i Sabadell (SERHSFOOD) a presentar expedients de regulació temporal d’ocupació (ERTO) a tota la plantilla que treballa en aquest sector concret, és a dir, prop de 400 treballadors a Terrassa i uns 300 a Sabadell.

Ara, més d’un mes després, els treballadors s’han trobat que només han cobrat el salari corresponent als primers 12 dies del mes de març. El problema, segons explica Noelia Rosales, enllaç sindical d’UGT i treballadora de SERHS a Sabadell, a Món Terrassa, és que “el silenci administratiu ha donat per bo l’ERTO, però la resolució de l’expedient no consta enlloc, no consta al SEPE, i per tant en aquests moments, els treballadors ens trobem amb un núvol legal sense possibilitats de cobrar la prestació”.

Per aquest motiu, des del sindicat UGT s’ha demanat oficialment a SERHS FOOD que retiri l’ERTO, tal com han fet altres empreses que s’ocupen del mateix sector. “Estem parlant de salaris que van dels 300 als 500 euros com a molt, i estem parlant de 700 treballadors que portem un mes i mig amb la meitat d’un sou, i el més preocupant és que no sabem quant tornarem a cobrar”, exposa Rosales.

Petició als ajuntaments de Terrassa i Sabadell

El Decret Llei establia que les administracions havien d’assumir el restabliment de les pèrdues econòmiques que la suspensió dels serveis provoquin a les empreses concessionàries de serveis” i que des d’Educació es va anunciar que assumiria la despesa que suposa els complements salarials que les empreses hagin abonat als treballadors durant aquest període per mantenir el seu nivell retributiu. Tanmateix, des de l’empresa SERHS els han manifestat que fins que no es fes efectiu aquest cobrament i tinguessin l’assegurança que l’administració assumia la despesa dels salaris, no retiraria l’ERTO.

Des de l’Ajuntament de Terrassa s’afirma que s’ha posat en contacte amb l’empresa concessionària per constatar la seva voluntat d’abonar aquest complement salarial i aquesta ha confirmat que està disposada a fer la compensació, i que davant les dificultats de tresoreria, el consistori podrà facilitar una bestreta per poder fer efectiu el pagament sense demora. “Ens alegra tenir coneixement d’aquesta opció, però el problema continuarà vigent, perquè això només suposarà que cobrarem el 30% del salari, el 70% restant ve condicionat per l’ERTO i com que aquest no es troba aprovat, no percebrem la quantitat corresponent ni tampoc tenim cap justificant per poder demanar als bancs i empreses que se’ns aturi el cobrament d’hipoteques o rebuts”, lamenten des del sindicat.

Per tot plegat, insten als ajuntaments de Terrassa i Sabadell perquè negociïn amb SERHS i arribin a una solució per tal que es retiri l’ERTO i els treballadors puguin cobrar el salari sencer. “Ens és igual qui ens pagui, si l’administració o l’empresa, només volem cobrar per poder pagar els rebuts sinó sobretot per poder comprar menjar”, sentencia Rosales.

Nou comentari

Comparteix