MónTerrassa
Residus Vallès incorpora el porta a porta als municipis petits de la comarca

El Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental incorporarà el servei de porta a porta als municipis de menys de 20.000 habitants de la comarca els anys 2022 i 2023. En aquest marc es preveu que a partir de l’any vinent s’incorporin al porta a porta els municipis de Sentmenat, Sant Llorenç Savall, Polinyà, Viladecavalls i Gallifa. Aquestes poblacions s’incorporarien als municipis que fa anys que recullen les deixalles porta a porta, com Matadepera, Palau-solità i Plegamans, Rellinars i una part del municipi de Cerdanyola.

Aquest servei es dur a terme per impulsar la recollida selectiva. Alhora, per impulsar la recollida, també es preveu disposar del Pla director de models de recollida a la comarca, així com la promoció d’una xarxa de deixalleries de proximitat als municipis consorciats que facilitin l’accés de la ciutadania. Així mateix, una vegada avaluat el PREVOC, es preveu elaborar un nou Pla a partir de les directrius de la nova legislació sobre la prevenció i gestió de residus i l’ús eficient dels recursos. Així doncs, es preveu fer una diagnosi de la recollida de la fracció orgànica dels grans productors de la comarca per avaluar-ne la seva recollida afrontar els reptes de futur.

El president del Consorci Residus Vallès i alcalde de Matadepera, Nil López, assegura que “amb el pressupost aprovat per l’any 2022, fa un salt en la seva capacitat de gestió”. El pressupost del Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental per l’any 2022 és exactament de 31.527.947’77€, el que suposa un increment de més del 10% respecte el de l’any 2021, el que en nombres absolut són gairebé 3 milions d’euros més. El 84% del pressupost es destina als costos de la gestió i el tractament de residus, però els comptes incorporen noves variables en referència a la transició energètica i la promoció de l’economia circular.

“De ser una entitat eminentment dedicada a la gestió i tractament de residus passa a ser una entitat facilitadora per la transformació de la comarca d’una economia lineal a circular. Un ens que actuï com a transformadors de recursos, transformadors d’hàbits ciutadans i transformadors de l’economia comarcal”, ha afegit López.

El pressupost del Consorci arriba en un moment de canvis legislatius en les polítiques públiques de residus i en un context de transició ecològica i energètica en el marc de la lluita contra el canvi climàtic. En aquest escenari s’ha fet palès un increment de la responsabilitat ciutadana i la consciencia climàtica i per a això existeix una necessitat d’eines de sensibilització.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa