MónTerrassa
Els residus de cafè de l’Hospital es converteixen en energia renovable
  • CA

Durant els mesos de gener a juny, es preveu recollir 1800 kg de residus de cafè de les cafeteries de l’Hospital de Terrassa i de les màquines de vending de l’empresa Alliance Vending. Un cop es recullen tots els residus, primer s’assequen, després es premsen i finalment es transformen en biomassa sòlida en forma de “pellets”. Aquests “pellets” s’apliquen a estufes, calderes o calefaccions i tenen un alt poder calòric.

Aquest és el projecte Up! Energia, impulsat per l’Associació Factor Escucha amb la col·laboració del Consorci Sanitari de Terrassa, les empreses ISS Facility Services que gestionen les cafeteries del CST, Productes del Cafè i Areas, el Grup Cooperatiu TEB, i l’Associació Eicascantic. La iniciativa s’està duent a terme actualment gràcies a una campanya de crowdfunding a la plataforma Goteo.org, per recaptar fons per poder escalar les seves activitats. La campanya dura fins al 23 de maig 2018.

Amb el residu del cafè que s’obtingui de l’Hospital de Terrassa en 1 any s’estima que es podrien generar 1300 hores de calor; suficient per escalfar un pis de 70m2 durant tot lhivern (8 hores per dia durant 5,5 mesos).

La iniciativa respon al concepte d’economia circular, basat en l’aprofitament de productes, materials i recursos durant el major temps possible, de forma sostenible i reduint al mínim la generació de residus per minimitzar l’impacte mediambiental. Alhora crea oportunitats d’inserció laboral per a col·lectius vulnerables.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa