MónTerrassa
Reobre “El buen gusto”, l’homenatge d’Artur Martínez a les sensacions d’abans

Reobre la Tasca “El Buen Gusto”, de la mà d’Artur Martínez i amb l’objectiu de ser un homenatge “a les sensacions d’abans”. El reconegut xef de Terrassa ha anunciat aquesta setmana a través de les xarxes socials que està preparat per iniciar una nova aventura gastronòmica. “Doncs sí. Passades festes de Nadal. La Tasca de @elbuengusto1952 obrirà de dimecres a diumenge per servir tapes de baretu de sempre fetes com mai, en un format més informal i autèntic. Un homenatge a les sensacions d’abans”, així ho ha manifestat en una publicació plena d’esperança, il·lusió i novetats.

Qui ha anat seguint la trajectòria de Martínez sap que El Buen Gusto ja fa temps que funciona. Va ser l’any 2020 quan va decidir recuperar l’essència del que havia estat el bar de la família ubicat al carrer d’Alcoi de Terrassa i deixar enrere el que durant prop de quinze anys s’havia convertit en un dels restaurants més prestigiosos del país, el Capritx, amb estrella Michelin inclosa. L’espai es va convertir en una espècie de museu familiar, homenatge als gairebé 70 anys de trajectòria culinària i les seves tres generacions.

Va néixer així un doble concepte: per una banda, una tasca gastronòmica amb tapes tradicionals, cerveses i vins. De l’altra, una botiga per demanar menjar per endur els caps de setmana, amb una gran varietat de plats de qualitat per aquells terrassencs o terrassenques que no vulguin cuinar, on els pollastres a l’ast i les croquetes n’eren les especialitats. Ara però, Artur Martínez afirma que ha arribat el moment de “tornar en serio”, volent potenciar molt més la part de la Tasca, i ho farà amb l’ajuda de dos xefs ben coneguts: Ro Quijano i Raul Navarro.

Ro Quijano i Raul Navarro, els xefs del nou El Buen Gusto | EBG

“Un refugi analògic i ochentero”

I què podem esperar d’aquest nou “El buen gusto“? Això és el que ens diu Artur Martínez:

“A les al·lucinants elaboracions que formen part de la nostra història i que estan en perill d’extinció. Un homenatge a la música i a l’amistat, on servirem meravellosos vins d’amics. Un punt de trobada genuí i desenfadat on serà obligatori deixar l’amargor xunga a la catifa. Aquí només servirem bona amargor. La de la cervesa, el vermut o l’escarola. Un lloc sincer i senzill sense cabuda per al postureig, ni les pijades ni els malabars. On les fotos per a Insta sortiran malament. Una teràpia exprés per descomprimir. Un refugi analògic i ochentero on els foodies entendran poc. Rebels amb causa i devots de Bacus: Esperàvem un senyal enriquidor i els astres es van alinear”.

I ja avança que aquesta no serà l’única novetat que ens depara el 2024. “Serà el principi d’altres coses”, afirma enigmàtic.

Comparteix

Icona de pantalla completa