MónTerrassa
La reincorporació de Cecot a Foment del Treball, qüestió de dies
  • CA

El president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, ha assegurat que les negociacions amb la Cecot per a la reincorporació de la patronal vallesana van en la “bona direcció” i es podria materialitzar “en una setmana, quinze dies o un mes”. La Cecot va ser expulsada temporalment de Foment del Treball a principis de febrer de l’any passat quan Joaquim Gay de Montellà encara presidia la patronal catalana de les grans empreses. Segons Sánchez Llibre, la Cecot es reincorporarà “amb el mateix estatus” i només queda tancar “la fórmula jurídica” de com fer-ho. D’altra banda, Sánchez Llibre ha confiat a arribar a un acord amb Pimec sobre la representativitat. El president de Foment ho ha dit aquest dimarts durant la roda de premsa per presentar els acords de la primera junta directiva de la patronal d’aquest 2019.

El president de Foment del Treball ha explicat que encara no hi ha acord amb Pimec sobre el repartiment de la representativitat de les patronals però ha mostrat “optimisme” i ha confiat que assoliran un acord “en les pròximes setmanes”, juntament amb Fepime. “No perdo l’esperança”, ha dit Sánchez Llibre. El conflicte entre patronals està judicialitzat i en cas de manca d’acord, la Generalitat hauria de procedir a un recompte per calcular la representativitat.

Sobre la Cecot, el nou president de Foment del Treball ha explicat que s’ha reunit dues vegades en els darrers dos mesos -des que Sánchez Llibre va arribar al càrrec- amb el seu homòleg de la Cecot, Antoni Abad, i ha explicat que només queda per fer alguna “tasca jurídica” perquè s’acabi produint la reincorporació de la patronal amb seu a Terrassa, que es farà “en la major brevetat possible”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa